Müftüden helal gıda yorumu: TSE ambleminin yanına KSS eklensin

KAYSERİ Müftüsü Ali Maraşlıgil, Türk Standartları Enstitüsü'nce Kayseri'de düzenlenen 'Üretici ve tüketici açısından helal gıdanın yeri ve önemi' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, "TSE Helal ambleminin yanına bir de KSS eklenmelidir.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müftüden helal gıda yorumu: TSE ambleminin yanına KSS eklensin

Yani, Kuran Sünnet Standartı da bu ambleminn yanında olmalıdır" dedi.

Kayseri Sanayi Odasında TSE tarafından düzenlenen panele Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin, KAYSO Yönetim Kurulu üyesi Bekir Güldüoğlu, KESOB Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hasan Yetim, Müftü Ali Maraşlığil, TSE Merkez Belgelendirme Başkanı Doğan Yazar ve sektördeki çok sayıdaki davetli katıldı. TSE tarafından 'TS OIC /SMIIC 1' Helal Gıda belgesini alan İmamoğlu sucukları, As-Ar Doğa Süt Şirketi, Niğde Gazozu- Niğde Meşrubat sanayi ve Bakkalbaşı Süt Ürünleri Şirketi yöneticilerine Helel Gıda belgesi verildi. Tören ve panel öncesi konuşan Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Bazı Avrupalı firmalar, Müslümanları kandırmak adına balığıın üzerine bile İslami usüle göre kesilmiştir diye yazarak, yanıltıcı rol oynuyorlar. O nedenle helal belgesi, çok önemlidir. Bize göre TSE helal belgesindeki amblemin yanıda Kuran, sünnet standardı adı altında KSS yazısı da yer almalıdır. Yapılan araştırmalara göre besmele ile kesilen etlerin 48 saat sonra gül rengini aldığı ifade edilmiştir" dedi.

TSE Merkez Belgelendirme Başkanı Doğan Yazar da, "Şu ana kadar 181 firmanın helal gıda belgesi aldığını görüyoruz. Helal Gıda belgelendirmesi ile tüketecinin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. İslam ülkelerine yapılacak gıda ihracatında bu belge önemlidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber