TÜBİTAK: İranlı ajanlarda ele geçirilen görüntüler orjinal

Türkiye’de casusluk faaliyeti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 İranlı’nın üzerinde ele geçirilen kameranın içindeki görüntülerin orjinalciğini araştıran TÜBİTAK, mahkemeye rapor gönderdi. Raporda görüntülerin orjinal olduğu ve herhangi bir ekleme yapılmadığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK: İranlı ajanlarda ele geçirilen görüntüler orjinal

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen casusluk davasında önemli bir düğüm daha çözüldü. İranlı iki ajan üzerinde ele geçirilen kamera görüntüleriyle ilgili emniyet ve MİT'in farklı rapor vermesi üzerine mahkeme görüntüleri ve kamerayı teknik inceleme için TÜBİTAK'a göndermeye karar vermişti. TÜBİTAK, mahkemeye 6 ay sonra gönderdiği raporda görüntülerin orijinal olduğunu belirterek, herhangi bir ekleme yapılmadığını ifade etti.

Öte yandan mahkeme heyeti, sanıkların Doğubayazıt ve Iğdır'da keşif yaparken kullandığı GPS cihazıyla ilgili; MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'nın raporunu yerinde değerlendirdi. MİT raporunda İranlı sanıkların üzerinde ele geçirilen GPS'in koordinatlarında askeri birliklere, devlet dairelerine, baz istasyonları ile yol ayrımlarına denk geldiği bildirildi. Bu koordinatlardan bazıları ise BOTAŞ Petrol Hattı pompa istasyonuna denk geldiğini açıklayan MİT, bu noktaya giden yol ayrımının da GPS'te işaretlendiğini kaydetti. PKK terör örgütü üyelerinin barındığı Şehidan Kampı civarında da konum işaretlerinin aynı GPS cihazında bulunduğunu bildiren MİT, Gürbulak Sınır Kapısı yerleşkesi, Doğubayazıt'taki adliye lojmanları, Kaymakamlık, Diyadin İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi yerlerin de işaretlendiğini aktarmıştı.

İranlı sanıklar Shahram Zargham Kohei, Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek, ile Timur Ağrı haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Mahkeme başkanı savcıdan esasa ilişkin mütalaasını hazırlamasını istedi. Davada 2'si İranlı 11 sanık bulunuyor. Sanıklardan 9'u tutuksuz yargılanıyor. Ajanlık iddiasıyla yargılanan 11 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber