Öğretmene, hakime, polise ve din görevlisine ek zam

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, bir milyondan fazla kamu çalışanına müjde vermeye hazırlanıyor. Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapmak için başlatılan çalışmaya, hakim, savcı, polis ve din görevlileri de eklendi. Başbakanlık'ta son şekli verilen tasarı, az maaş aldıkları düşünülen memurların özlük haklarını iyileştiriyor.

Yapılacak zammın miktarı henüz kesinleşmedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir rakam telaffuz etmediği; ancak ağırlıklı olarak 80 YTL seyyanen zam üzerinde durulduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları, ek ders ücretlerinin ?enflasyonun çok üzerinde' artacağını kaydetti. Bu oranın yüzde 30'un altında olmayacağı vurgulandı.

Başbakan Erdoğan, önceki akşam sürpriz bir şekilde topladığı TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun AK Partili üyelerine bazı meslek gruplarına yapılması düşünülen ek zamla ilgi bilgi verdi. Bu konuda Başbakanlık'ta çalışma yapıldığını söyleyen Erdoğan, kısa bir süre sonra yasa tasarısı halinde düzenlemeyi Meclis'e sunacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin de bu düzenlemeye sahip çıkmasını istedi. Hükümetin son şeklini verdiği tasarının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, sık sık ?cüzdan ile vicdan' arasında kaldıklarını söyleyerek maaşlarından şikayetçi olan hakim ve savcıların yargı tazminatları artırılacak. Emekli oldukları zaman maaşlarında büyük oranda kayıp yaşandığı için sıkıntı yaşayan polislerin rahatsızlığı da gideriliyor. Öğretmenlere de beklentinin üzerinde artış verilecek. Meclis'teki toplantıda AK Partili bir yönetici, ilahiyat fakültesi mezunu Kocatepe Camii imamının 750 YTL maaş aldığını açıkladı. Hükümet, parti grubu ve kamuoyundan gelen uyarıları dikkate alarak iyileştirme paketine din görevlilerini de dahil etti. Sayıları 100 bini bulan müftü, imam ve vaizlerin 28 Şubat sürecinden sonra yaşadıkları maaş adaletsizliğini gidermek için önemli bir adım atılacak. Din görevlilerinin ?genel idare hizmetleri sınıfına' dahil edilerek diğer memurlarla maaş dengesi sağlanması ya da ?özel hizmet tazminatı' verilmesi düşünülüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber