Bu Memur 3 yıl işe gitmedi her ay maaş aldı!

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet, memurunu 3 yıl evde unuttu. Petrol Ofisi'nde sözleşmeli memur olarak çalışan M.A., 1999'da Petrol Ofisi özelleştirilince, tayininin başka bir devlet kurumuna çıkacağı günü beklemeye başladı. Aradan geçen 3 seneye rağmen onu arayıp soran olmadı. Bu süre zarfında maaşını eksiksiz alan M.A. tüm memur zamlarından da yararlandı.

Devletten umudunu kesen M.A. boş da durmadı; arkadaşının taksisinde çalışmaya başladı. M.A., 2000'de başladığı taksiciliği hâlâ sürdürüyor; ?Hafta sonları takside çalışarak bir memurun ayda aldığı parayı alıyorum? diyor.

Memurunun kapısını 3 yıl sonra çalan devlet, M.A.'yı 2002'de İstanbul'da bir üniversiteye atadı. Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler mezunu olan M.A.'nın yeni görevi, bilgisayar laboratuvarının kapısını açıp kapatmak ve bilgisayarların güvenliğini sağlamak.

NİYE İTİRAZ EDEYİM Kİ?

M.A., 3 yıl boyunca Personel Daire Başkanlığı'nı arayıp durumunu sormadığını belirterek, ?Evde kalmak benim için güzel bir olaydı. Bence kimse bu duruma itiraz etmezdi. Nasıl oldu da para aldım hiçbir fikrim yok. Maaşımı Özelleştirme İdaresi, Petrol Ofisi'ne yatırıyordu. Dosyam Petrol Ofisi'ndeydi. Senelik izinlerden de yararlandım, ama zaten 3 sene boyunca sürekli izinliydim? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber