14 yıl sonra oğluna kavuştu

Aydınlı restoran işletmecisi 46 yaşındaki Muhammet Hoca, 1991 yılında Kuşadası İlçesi'ne tanışıp evlendiği 43 yaşındaki İngiliz Rachel Fisher'den olan oğlu 21 yaşındaki Steven Fisher'e 14 yıl sonra kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14 yıl sonra oğluna kavuştu

Aydınlı restoran işletmecisi 46 yaşındaki Muhammet Hoca, 1991 yılında Kuşadası İlçesi'ne tanışıp evlendiği 43 yaşındaki İngiliz Rachel Fisher'den olan oğlu 21 yaşındaki Steven Fisher'e 14 yıl sonra kavuştu. Annesinden boşanan babasını yıllardır görmeyen Steven Fisher, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan ulaştığı babası Muhammet Hoca'yı görmek üzere Aydın'a geldi. Fisher, "Türkiye'yi Afganistan gibi anlattılar, ancak burası çok güzel" dedi.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde restoran işleten Muhammet Hoca, 1991 yılında tatil için ilçeye gelen İngiliz Rachel Fisher ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan Hoca ve Fisher evlendi. Bir yıl Aydın'da yaşayan çift, daha sonra İngiltere'nin Newcastle kentine yerleşti. Burada fast food restoranlarda işçi olarak çalışan Muhammet Hoca ve eşinin, 'Steven' adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. Çiftin mutluluğu 1995 yılında bozuldu ve geçimsizlik nedeniyle boşandı.

Muhammet Hoca, oğlunun velayetini anneye veren mahkemenin kararı doğrultusunda bir süre oğlunu gördü. Ancak 1999 yılında, bir polis, iki avukat ve iki psikologtan oluşan heyetin raporları nedeniyle Hoca'nın oğlunu görmesine izin verilmedi.

CEZAEVİNE GİRDİ, SINIRDIŞI EDİLDİ

Karara rağmen çocuğunu görebilmek için mücadele verdiğini kaydeden Muhammet Hoca, "İngiltere'de bir dönem kendi işimi kurdum, ancak bazı sıkıntılar yaşadım ve cezaevine girdim. Ayrıca eski eşime hakaret ettiğim gerekçesiyle de 3 ay hapis cezası verildi. Toplamda 19 ay cezaevinde kaldım. Sonra tahliye oldum. Kendi halimde geçimimi sağlıyordum ve oğlumu bulmaya çalışıyordum. Ancak 22 Haziran 2012 tarihinde sınırdışı edildim" ddi.

DOĞUM GÜNÜNDE, BABASINI Facebook'TAN BULDU

Yıllardır görmediği babasını bulmak için çabalayan 21 yaşındaki Steven Fisher, geçen Nisan ayında Facebook hesabından babasına ulaştı. Babasının kendini terk ettiğini düşünen genç adam, bir yandan öfke duyduğu, diğer taraftan da 14 yıldır hasretini çektiği babasına kavuşmak için geçen 26 Haziran'da Türkiye'ye geldi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Steven Fisher, "Yıllardır babamı arıyordum. Ancak nerede olduğunu söylemediler. Babamın beni görmek istemediğini düşünüyordum. 28 Nisan benim doğum günüm ve o gün Facebook'ta babamı buldum. Türkiye'yi bana Afganistan gibi anlattılar. Türkiye çok güzel bir ülke, bana anlatılan gibi değil. Burası daha güzel. İki ay kalacağım ve babamla İngiltere'ye dönmek istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber