Kur'ana ve İslama hakaret eden KESK Genel Başkanı Sami Evren, yanlış anlaşılmasından dolayı Müslümanlardan özür dilediğini, ancak bazılarının siyasi rant için kendisini hedef gösterdiklerini iddia ett

Haber Giriş : 19 Aralık 2003 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kur'ana ve İslama hakaret eden KESK Genel Başkanı Sami Evren, yanlış anlaşılmasından dolayı Müslümanlardan özür dilediğini, ancak bazılarının siyasi rant için kendisini hedef gösterdiklerini iddia etti.

İnönü Üniversitesi'nin düzenlediği ''Kamu Yönetimi 1. Ulusal Kurultayı''nda konuşma yapmak üzere Malatya'ya gelen ve Eğitim Sen Malatya binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran KESK Genel Başkanı Evren, inançlarla ilgili yaptığı konuşmanın çarptırıldığını ileri sürdü. Sami Evren, konuşmasında, ''En son Kur'an kursları tartışması, yoktan yere Kur'an Kursları Yönetmeliği tartışması açıldı. Konu bu ülkenin çocuklarıyla ilgili bir konu. Binlerce, on binlerce çocuk, işçi olarak çalışmaması gerekirken, çocuklar çalıştırılmaktadır. Çocukların çalıştırılmaması gerektiği üzerinde durulması gerekirken, Kur'an Kursları Yönetmeliği ile 6. yüzyılda, bundan bin 400 yıl önceki köhnemiş fikirlerin çocuklara aşılamasının hesabı yapılması gerekir miydi? Hadi yaptınız, bundan vazgeçmek için illa cumhurbaşkanıyla oturup görüşmeniz mi gerekirdi?'' dediğini bant çözümünden okudu. Evren, bazı medya organlarının konuyu çarpıttığını iddia edip, onlar hakkında yasal işlem başlatacağını kaydetti.

Evren, yanlış anlaşılmasından dolayı Müslümanlardan özür de dilediğini, ancak bazılarının siyasi rant için kendisini hedef gösterdiklerini iddia etti.

Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yakalanmasıyla ilgili olarak görüşleri sorulan Evren, ''Saddam, Ortadoğu'nun en büyük diktatörlerinden birisidir. Binlerce insana zulüm eden ve ABD tarafından bugüne kadar desteklenen Saddam diktatörünün arkasında ABD vardır. Saddam daha sonra ABD ile ilişkileri bozulan bir diktatördür. Irak halkına yaptığı ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı keşke Irak halkı kendisi görseydi. Diktatörleri destekleyen, dünya halklarına zulüm eden, binlerce insanı katleden sicili bozuk bir devletin Saddam gibi bir ihanetçiyi yargılaması da garip bir çelişkidir'' şeklinde konuştu.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber