Başına sopayla vurulunca!..

Ahmet Türkmen'i başına sopayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Cumali Karabulut, kayınbiraderinin olay sırasında kalbinin durması sonucu öldüğü anlaşılınca, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başına sopayla vurulunca!..

Olay, 15 Ekim 2012'de, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Salbaş Mahallesi'nde meydana geldi. Pirili Köyü'nde oturan Ahmet Türkmen, iddiaya göre, vefat eden babasından miras kalan tarlayı ekip, biçti. Tarlada eşinin de hakkı olduğunu ileri süren Cumali Karabulut, kayınbiraderinden kendilerine düşen payı istedi. Türkmen kabul etmeyince aralarında tartışma çıktı. Karabulut'un sopayla başına vurduğu Türken öldü. Tutuklanan Karabulut hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ODUN PARÇASIYLA BİR KERE VURDUM

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Cumali Karabulut, kayınbiraderiyle miras yüzünden tartıştıklarını, küfredince de aralarında kavga çıktığını söyledi. Amacının öldürmek olmadığını ileri süren Karabulut, "Kayınbabamdan eşime miras kalan tarlaları kayınbiraderim Ahmet ekip biçiyor, kiraya veriyordu. Tarlalardan bir kısmını 2 yıllığına kiraya vermek istediğimi söyledim. O da 'Olmaz. Sen nasıl insansın?' diyerek karşı çıktı. Eşimin payının olduğunu söyleyince de küfür etti. Benim de zoruma gitti. Yerdeki odun parçasını alıp, bir kere vurdum. Oradakiler bizi ayırdı. Ahmet'i sandalyeye oturttular. Kısa süre sonra Ahmet yere yığıldı. Oradakiler başına su döküyordu. Ben de oradan ayrıldım. Pişmanım" dedi.

EFOR VE STRESTEN KALBİ DURMUŞ

Adli Tıp Genel Kurulu, Türkmen'in başına sopayla vurulması sonucu oluşan efor ve stresten kalbinin durduğuna karar verdi. Mahkeme savcısı gelen rapor doğrultusunda verdiği esasa ilişkin mütalaasında, sanığın maktule vurması sonucu önceden var olan kalp rahatsızlığı nedeniyle ölümün gerçekleşmiş olması ve olaydan önce kalp rahatsızlığı olduğunu da bilmediğinden dolayı 'taksirle öldürme' suçundan 2-6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Karabulut son savunmasında "Ben kendisiyle 5-6 yıldır görüşmüyordum. Kalp rahatsızlığı olduğunu da bilmiyordum. Bilsem vurmazdım. Cezaevine girdikten sonra öğrendim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti de, sanık Karabulut'u 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan önce 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalardaki davranışlarından dolayı 3 yıl 4 aya indirerek, tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber