Orman Bakanlığı önünde 'yangın tazminatı' eylemi

Yangın ve sınırlandırma tazminatı ile fazla çalışma ücretlerimizin ödenmesi için sonuç alıcı çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman Bakanlığı önünde 'yangın tazminatı' eylemi

Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Metin Vuranok, orman çalışanlarının yangın ve sınırlandırma tazminatı ile fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi için sonuç alıcı çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Vuranok, bir grup sendika üyesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Bazı yasal düzenlemelerin orman alanlarına yönelik ciddi tehdit içerdiğini ileri süren Vuranok, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde, İstanbul'da Fatih Ormanlarında yaşananların bunu gösterdiğini söyledi.

Atama yönetmeliğiyle binlerce orman muhafaza memurunun adeta sürgüne tabi tutularak mağdur edildiğini iddia eden Vuranok, bu uygulamaya karşı hukuksal ve demokratik yollarla mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Vuranok, Orman Genel Müdürlüğünde çalışanların 2012'nin sonuna kadar Yangın ve Sınırlandırma tazminatı aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"2 Kasım 2011'de çıkartılan Kararname ile bu hak gasp edildi. Ancak, Anayasa Mahkemesi bu kararnamenin bazı hükümlerini iptal etti. Yani çalışanların yangın ve sınırlandırma tazminatından faydalanmaya devam etmesi gerekirken, Orman Genel Müdürlüğünün takdiriyle emekçiler bu haktan mahrum edilmiştir. Yangın ve sınırlandırma tazminatlarının ödenmesinde hukuki ve yasal bir engel bulunmamakta. Genel Müdürlüğümüzce çalışmanın yapıldığı yönündeki ifadelere rağmen 7 ay geçmesine rağmen sonuç alınamaması manidar. Yangın ve sınırlandırma tazminatı ile fazla çalışma ücretlerimizin ödenmesi için sonuç alıcı çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor."

Açıklamanın ardından Vuranok ve beraberindekiler, işyerlerinde topladıkları imzaları Orman Genel Müdürlüğüne teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber