Mısır'daki katliam protesto ediliyor

Dün gece Mısır'da yaşanan katliam protesto ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askerî darbe ile devrilmesinin ardından İslami hareketler tarafından başlatılan kitlesel gösteriler büyüyerek devam ediyor.

*Siyasilerden Mısır tepkileri

*Mısır'da ölü sayısı 120'ye ulaştı

Ancak darbeci katiller eylemleri engellemek için gerçek mermilerle saldırılara da devam ediyor. Daha önce sabah namazında kardeşlerimize saldıran katiller ardından teravih namazı vaktinde polis gücü ve Baltacı adı verilen milisleriyle saldırırken dün geceden itibaren saldırılarını yoğunlaştırması neticesinde yüzden fazla kardeşimiz şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı.

Asker ve polisler Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sonrası son gelen rakamlara göre 120 kardeşimiz şehit olurken, yaralanan yaklaşık 4500 kişiden durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi.

Zorbalığa ve katliama rağmen, uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna rağmen başta Rabiatul Adeviyye Meydanı olmak üzere Mısır'ın tüm meydanlarında direnen Mısırlı kardeşlerimizi selamlıyoruz. Katliamı lanetlemek ve direnen kardeşlerimizle dayanışmak için bugün düzenlenecek eylemlere sorumluluk bilincine sahip ve duyarlı herkesin katılmasını bekliyoruz.

İstanbul:

Yer: Fatih Camii

Tarih: 27 Temmuz Cumartesi (Bugün)

Saat: 12.00

Diyarbakır:

Yer: Ofis Camii

Tarih: 27 Temmuz Cumartesi (Bugün)

Saat: Öğle Namazı

Ankara:

Yer: Mısır Elçiliği önü

Saat: 12.00

Tarih: 27 Temmuz(Bugün)

Ankara'daki gösterilere memur-sen, İHH, Şehir ve Medeniyet Derneği, Özgür Der, Vahdet Vakfı gibi çok sayıda sivil toplum örgütü katılıyor.

Ankara'da başlayan protestolarda şu sıloganlar atılıyor: Darbeci Elçi Turkiye'den defol, katil ABD Mısır'dan defol, Ankara'dan İhvan'a direnişe bin selam


Mısır güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki saldırısı sonrası onlarca kişinin ölmüse ve yaralanması Türkiye'nin farklı yerlerinde protesto ediliyor. Fatih Camii avlusunda şuanda protestolar sürüyor.Aralarında İHH'nında olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda onlarca kişinin ölmesini neden olan Mısır güvenlik güçlerinin saldırını protesto etmek üzere saat 12.00'de Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.

Sivil toplum kuruluşları İstanbul'da da Fatih Cimasi'nde bir araya geldi. Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi güçlerinin, demokrasi yanlılarına ateş açması basın açıklamasıyla kınanacak.

Sakarya'da, Erzurum'da Lalapaşa Camisi'nde öğle namazından sonra, Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda saat 17.00'de, Bursa'da Merinos Parkı'nda saat 15.00'te, Kahramanmaraş'ta Ulu Cami'de ikindi namazından sonra, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'te Mısır ordusunun saldırısına karşı gösteriler düzenlenecek.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber