Babadan kalma konağı okul için bağışladılar

Boyabatlı Uygur Özay ve Haşim Kurtuluş Özay kardeşler bağışladıkları arsa ve konakla Boyabat eğitimine katkıda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babadan kalma konağı okul için bağışladılar

Boyabatlı Uygur Özay ve Haşim Kurtuluş Özay kardeşler bağışladıkları arsa ve konakla Boyabat eğitimine katkıda bulundu.

Özay kardeşlerden Uygur Özal kendinse ait olan ve 600 bin TL değerindeki 4 bin 100 metrekarelik arsasını bir ilköğretim okulunun yapımı için bağışlarken, kardeşi Haşim Özay ise kendisine ait 400 bin TL değerindeki konağı anaokulu yapımı için Boyabat Kaymakamlığı'na devretti. Haşim Uygur aynı zamanda konağı tamir işlerine yaparak okul haline getirme masraflarını da üstlendi. Özay kardeşler bağışladıkları arsa ve konakla Boyabat eğitimine yaklaşık bir milyar liralık katkı sağlamış oldular.

Uygur Özay ve Haşim Özay kardeşlerin arsa ve konak bağışı için Sinop Valiliği'nde bir tören düzenlendi. Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, hayırsever işadamları Uygu Özay ve Haşim Özay katıldı.

Arsa ve konağın bağış töreninde konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, arsa ve konak bağışında bulunan Özay kardeşlere teşekkür etti. Yapılacak olan eğitim kurumları ile bu bağışların ebedileşeceğini ifade eden Köşger, "Boyabat için hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Törende hazır bulunan Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir ise, Boyabat olarak okul ve dersliklere ihtiyaçlarının olduğunu ve bağışta bulunan hayırsever işadamları sayesinde bu sıkıntının kısmen de olsa çözüldüğünü söyledi. Okulların eğitime kazandırılması için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Bozdemir, "Hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bağışlanan arsa üzerine bir ilköğretim okulu, konağı ise anaokulu olarak inşallah eğitime kazandıracağız. Hayırlı Uğurlu olsun" diye konuştu.

Yaptıkları bağılardan dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Özay kardeşlerden Uygur Özay, "En büyük hayalimiz buydu. Bunu da görmek istiyoruz. Biz böyle hayırlı bir işi memleketimizde yapabildiğimiz için son derece sevinçliyiz. İnşallah örnek oluruz. Ben uzun zamandır böyle bir okul yaptırmayı düşünüyordum ve bugüne nasip oldu. İnşallah diğer işadamları arkadaşlarımızda memleketlerine yatırımlarda bulunurla" şeklinde konuştu.

Okullara Uygur Özay İlköğretim Okulu ve babalarının ismi olan Sıhhıye Ahmet Özay Anaokulu isimleri verilecek.

Konuşmaların ardından, işadamı Uygur Özay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ve Vali Yavuz Selim Köşger protokolü imzaladı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber