Suriye sınırında hareketli saatler

Diyarbakır'dan, Suriye sınırına askeri araç sevkiyatı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye sınırında hareketli saatler

Suriye'de devam eden iç karışıklığın Türkiye sınırına sıçramasını önlemek için oluşturulan tampon bölgeye askeri sevkıyat tüm hızıyla devam ediyor. Bölge illerden gelerek Diyarbakır'da toplanan ve içinde askeri mühimmat bulunan kamyon, kirpi ve zırhlı araçlar, jammerlar eşliğinde Suriye sınırına gitmek üzere yola çıktı. Toplam 10 araçtan oluşan konvoyun geçişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Askeri araçlara olası saldırılara karşı kullanılan sinyal kesici jammer ve panzerler eşlik etti.

Bombardımandan kaçan 3 bin Suriyeli Akçakale'ye giriş yaptı

Suriye savaş uçaklarının Türkiye sınırına 90 kilometre uzaklıktaki Rakka kentine yönelik bombardıman düzenlemesinin ardından yaklaşık 3 bin Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı'na geldi. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı sınır hattında kontrolleri yapılan Suriyeliler, Türkiye'ye geçiş yaptı.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhaliflerin kontrolünde olan Telabyad İlçesi'nin bağlı olduğu Rakka kenti ile çevresindeki köylere dün Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlendi. Çok sayıda kişinin öldüğü iddia edilen bombardımanın ardından tedirginlik yaşayan binlerce kişi, araçlarla Türkiye sınırına geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber