Büro Memur-Sen'e göre önemli kazanımlar var

Büro Memur-Sen, hizmet kolundaki ve kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren önemli kazanımlara imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen'e göre önemli kazanımlar var

Kamu görevlilerinin 2014 ve 2015 yıllarında yararlanacakları mali ve sosyal hakları belirlemek üzere 1 Ağustos 2013 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren bölüm ile on hizmet kolunda toplu sözleşme imzalanmasıyla sonuçlandı. 14/08/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan toplu sözleşme metinleriyle birlikte, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak genel toplu sözleşme ve on hizmet kolu toplu sözleşmesi için resmi süreç tamamlanmış oldu.

Bu yıl ilk defa genel yetkilisi sendika olarak toplu sözleşme görüşmelerine katılan Büro Memur-Sen, Büro, Bankacılık ve Hizmet Kolu'ndaki çalışanlar ve kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren önemli kazanımlara imza attı. Genel talepleri Memur-Sen aracılığıyla toplu sözleşme görüşmelerine taşıyan Büro Memur-Sen, üzerinde önemle durduğu fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve kurumlarda servis hizmetinin verilmesi için görüşmelerde yoğun bir çalışma yaptı.

12 YIL ARADAN SONRA SERVİS HAKKI

Toplu sözleşme görüşmelerinde yaptığı girişimler sayesinde Büro Memur-Sen, hizmet kolundaki ve kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren önemli kazanımlar elde etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile imzaladığı mutabakat metnine göre, IMF ile yapılan anlaşmalar döneminde tasarruf gerekçesiyle kaldırılan servis hizmeti 12 yıl aradan sonra geri geldi.

KAMU GÖREVLİLERİ FAZLA MESAİ ÜCRETİNE KAVUŞACAK

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan fazla mesai ücretleri de toplu sözleşmenin ardından Büro Memur-Sen'in kazanımı olarak geri gelecek. Fazla mesai ücretlerinin ödenmesinde Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'ın 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya 18 günde 455 kilometre yaptığı yürüyüş eylemi etkili oldu. Görüşmelerde, yaptığı eylem sırasında Bakan Faruk Çelik'in fazla mesai ücretlerinin ödeneceğine yönelik verdiği sözü hatırlatan Yusuf Yazgan, kurumlarda fazla mesai yaptırıldığını, bunun için fazla mesai ücretlerinin ödenmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine görüşmelerde, fazla mesai ücretlerinin yeniden ödenmesi için yasal düzenleme yapılmasına karar verildi.

4/C'LİLERE YÜZDE 40 ARTIŞ

Kazandığı dava ile 4/C'lilere sendikalı olma yolunu açan Büro Memur-Sen, kadro mücadelesinden vazgeçmediği 4/C'liler için de toplu sözleşmeden önemli haberler çıkmasını sağladı. 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin maaşlarına yönelik zam, eş ve çocuk yardımından yararlanma haklarını elde eden Büro Memur-Sen, bu kazanımlarla 4/C statüsündeki personelin maaş ve ücretlerinde yüzde 40'lara varan artışlar sağladı.

BÜRO MEMUR-SEN'İN DİĞER KAZANIMLARI

Emanet memurlarının iş riski zammının bir derece arttırılması, icra memurlarının özel hizmet tazminatına 5 puan ilave edilmesi, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gezici görev verilen memur ve hizmetlilere seyahat kartı verilmesi, seçim zamanlarında görev yapan Nüfus Genel Müdürlüğü'nde çalışan memurlara fazla mesai ücreti ödenmesi de Büro Memur-Sen'in toplu sözleşme kazanımları arasında yerini aldı. Büro Memur-Sen, toplu sözleşme masasına taşıdığı diğer maddeleri de Kasım ayında yapılacak olan kamu personeli danışma toplantısına taşıyarak hayata geçirilmesi için mücadele verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber