Okul bahçesine portatif havuz

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde belediye, denize ve havuza gidemeyen ailelerin çocukları için okul bahçesinde portatif havuzlar yaptırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul bahçesine portatif havuz

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde belediye, denize ve havuza gidemeyen ailelerin çocukları için okul bahçesinde portatif havuzlar yaptırdı. Cankurtaranların görev aldığı havuzda, çocukların yanı sıra gençler de yüzebiliyor. İnegöl Belediye Başkanı AK Parti'yi Alinur Aktaş, "Tatile gidemeyen çocuklarımızın ayağına havuzu getirdik" dedi.

İnegöl Belediyesi, 'Bizim Mahallenin Havuzu' Projesi'ni uygulamaya koydu. Proje kapsamında, 5 metre eninde 10 metre boyunda, 1 ve 1.5 metre derinliklerindeki portatif havuzlardan, kuruldukları okul bahçelerinde, çocuk ve gençler ücretsiz olarak yararlanabilecek. Tatil veya gezmeye gidemeyen ailelerin çocuklarının ayağına getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şöyle konuştu:

"Bu havuzları, 3 ayrı dönemde Kentaş Ortaokulu, Zeki Konukoğlu ve 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde sekizer gün kuracağız. Suyun temiz olması için için görevliler havuzların kullanılabileceği sabah saat 10.00'dan, 18.00'e kadar burada bekleyip, sürekli tahlil yapacaklar. Olası boğulma olaylarına karşın ise iki Cankurtaran görevlendirdik."

Belediye Başkanı Aktaş, havuza girdiklerinde su ile temasında olası rahatsızlıkların yaşanması karşısında, hizmeti kullanacak çocukların ailesinden bir defaya mahsus olmak üzere izin belgesi aldıklarını ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber