Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu'nda gelenek bozulmadı

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Aydın, Türkiye Hafızlık Bölge Yarışmaları'nda birinci olarak geleneği bozmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu'nda gelenek bozulmadı

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Aydın, Türkiye Hafızlık Bölge Yarışmaları'nda birinci olarak geleneği bozmadı..

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma ve hafızlık yarışmalarında elde ettiği başarılarla Türkiye'nin tanıdığı bir kurum haline gelen Kavaklı Kur'an Kursu bu başarılarını devam ettiriyor. Son olarak Ankara'da düzenlenen ve 34 öğrencinin katıldığı Türkiye Hafızlık Bölge Yarışmalarında Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Aydın “birincilik” elde ederek geleneği bozmadı.

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur'an Kursu her yıl olduğu gibi bu sene de katıldığı yarışmalardan başarılı sonuçlarla dönüyor. Son olarak Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Hafızlık Bölge Finallerinde, Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Aydın, 34 öğrenci arasından birincilik elde ederek, 1 Eylül'de İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, başarılı öğrenci Ayşe Aydın ile birlikte öğretmenlerini makamında kabul ederek, kendilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Amil açıklamasında, Kavaklı'nın Türkiye genelinde bir marka kurum haline dönüştüğünü ifade ederek, “Kur'an kurslarımıza gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum. Bu kurslarda Allah kelamı konuşuluyor. Bu hanım kızlarımız da buralarda başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye genelinde bu sene 3150 kız öğrenci hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Bu kızlarımız arasında yapılan yarışmada Ayşe Aydın yine Kur'an kursumuza yakışır bir başarı elde ederek hepimizi gururlandırdı. Daha önce de 17 yaş altı Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma yarışmasında birincilik elde etmiştik. Bu başarılar yatarak olmuyor. Emeği geçen hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kavaklı Kız Kur'an Kursu Müdürü Kevser Dülger de, bu başarılardan dolayı kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, “Hamdolsun her zaman Rabbimiz çalışmalarımızın neticesinde bizi mükafatlandırıyor. Ben halkımızın daima manevi desteğinin bizimle olduğunu biliyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Başarılı öğrenci Ayşe Aydın ise, Ankara'daki yarışmada çok heyecanlandığını belirterek, öğretmenlerinin kendisine verdiği destek sayesinde heyecanını atlatarak başarılı olduğunu kaydetti. Ayşe Aydın, hedefinin İstanbul'da da iyi bir sonuç alarak temsil ettiği kurumu ve Tavşanlı'yı sevindirmek olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber