Fatura 46 polise kesildi

Haber Giriş : 03 Mart 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da son olayların faturası kesildi. Vali Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Akyürek yerinde ama 4 şube müdürü ile iki emniyet müdür yardımcısının yeri değişti, 40 polisin tayini istendi.

Trabzon'da son dönemde yaşanan futbolcu Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in araçlarına yönelik kurşunlama olayları ve Rahip Santoro'nun öldürülmesi olaylarının ardından gözlerin çevrildiği Vali Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek hala yerinde dururken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 şube müdürü ile iki emniyet müdür yardımcısının yeri değiştirildi, 40 polisin de tayini istendi.

SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ
Oysa Trabzon'da tırmanan olaylardan sonra gözler Vali Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Akyürek'e çevrilmişti. Adı Fatih Tekke olayına karışan Yavuzdemir ile şehrin asayişinden sorumlu olan Akyürek ise olayların ardından sessiz kalmayı tercih etmişti. Bu sessizliğin sonunda da tayin fırtınası patladı. Yeri değiştirilen Emniyet Müdür Yardımcılarından biri İbrahim Azcan. Azcan'ın muhasebeci olan eşi Nihal Azcan'ın, Sedat Peker'in adamı olarak bilinen Zeki Mazlum'un kız kardeşi Şenay Mazlum ile ortak bir güvenlik şirketi olduğu ortaya çıkmış, Azcan bu nedenle soruşturma geçirmişti. Yapılan soruşturmanın ardından Azcan, teşkilatta daha pasif bir göreve getirildi. Bugüne kadar asayiş, çevik kuvvet, terörle mücadele kaçakçılık, organize suçlarla mücadele, önleyici hizmetler, güvenlik ve olay yeri inceleme gibi etkin şubelerden sorumlu olan Azcan, artık bölge trafik, trafik tescil, bakım onarım, polis evi, muhabere ve elektronik şube müdürlüğünden sorumlu müdür olarak görevine devam edecek. Azcan'ın yerine ise Emniyet Müdür Yardımcısı olarak İlyas Kaya getirildi. Bu arada Asayiş Şube Müdürü Olcay Tosun, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'ne alınırken, Asayiş Şube'nin yeni müdürü daha önce çocuk şube müdürlüğü görevini yapan Atilla Ertürk oldu. Çocuk şubesine ise Pasaport Şube müdür vekili Ahmet Özge, Pasaport şube müdürlüğüne ise Yabancılar şube müdür vekili Komiser Yurday Bucak atandı. Özellikle asayiş biriminde görev yapan yaklaşık 40'a yakın polisin de tayini konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı.

TABANCASI TEMİZ
Trabzon'un yeni Asayiş Müdürü Atilla Ertürk'ün adı, Antalya'da 22 Mayıs 2005 tarihinde GS-FB maçını izlerken serseri kurşunla vurulan işadamı Mehmet Aslandağ olayında geçmişti. Ertürk'ün silahı balistik incelemeye gönderilmiş ve temiz çıkmıştı. Daha sonra kurşunun Ertürk'ün yanındaki Uşak Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş'e ait olduğu anlaşıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber