Sınıfı basıp öğretmenine bıçakla saldırdı

Haber Giriş : 03 Mart 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Çayırova Beldesi'nde, derse geç kaldığı için azarlayan sınıf öğretmeni Muhammet Ülgen'e kızan Cumhuriyet Lisesi öğrencisi O.Ö. (17) iki arkadaşıyla birlikte sınıfı basıp, öğretmenine bıçakla saldırdı. O.Ö. ve arkadaşları olaya müdahale eden öğretmenler tarafından etkisiz hale getirilip, polise teslim edildi.

Cumhuriyet Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi O.Ö. derse geç kaldığı için kendisini yok yazan sınıf öğretmeni Muhammet Ülgen ile tartıştı. Yaklaşık 19 gün devamsızlığı olduğu öğrenilen O.Ö., öğretmenin okul idaresinden ?geç kağıdı' getirmesini istemesi üzerine sinirlenerek sınıftan çıktı.

Okuldan ayrılan O.Ö. bir süre sonra arkadaşları H.S. (16) ve M.U. (18) ile birlikte geri döndü. Arkadaşlarıyla birlikte sınıfa giren H.S. yanındaki bıçağı öğretmenine doğru sallamaya başladı. Sınıftaki kargaşanın dışarı taşması üzerine olaydan haberdar olan öğretmenler olaya müdahale etti. Öğretmen ve öğrencilerin H.S. ve arkadaşlarına müdahalesi sırasında bir kız öğrenci de bıçaklanma tehlikesi atlattı.

Saldırganları, etkisiz hale getirmeyi başaran öğretmenler, okula çağırdıkları polislere teslim etti. Polis ekipleri, okulun çevresinde şüpheli gördükleri gençleri tek tek toplayıp sorgulamak üzere gözaltına aldı. Bazı aileler, çocuklarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kimisi kendini yere atıp bağırırken, kimileri de bırakılmaları için uzun süre dil döktü.

Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, okullarındaki güvenlik yetersizliği nedeniyle, zaman zaman buna benzer olaylar yaşandığını belirtti. Kız öğrenciler de, okul dışından gençlerin kendilerini sürekli rahatsız ettiklerini söyledi.

Bahçe kapısı olmadığı için, öğrenciler dışındakilerin de kolaylıkla girebildiği okulda, olay sonrasında demir kapı yapılması için çalışmalara başlandığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber