Sağlık Meslek Liselerinde görevli personel mağdur edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen sağlık meslek liselerinde görevli personelinin tekrar Sağlık Bakanlığına dönüş için dava açtığını belirten Önder Kahveci " İstekleri dışında zorunlu olarak Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen personeller bu Bakanlıkta mağdur edildi. Özellikle müdür ve müdür yardımcıları öğretmen kadrolarına verilerek maddi ve manevi zarar uğratıldı. Ayrıca bu liselerdeki öğretmenlerimizde Milli Eğitim Bakanının sağlık meslek liselerini kapatacağız açıklaması nedeniyle bir belirsiz içinde kalmamak istiyorlar ve Sağlık Bakanlığına tekrar dönüş için dava açıyorlar" dedi.

Sendika olarak mağduriyeti uğramış Sağlık meslek lisesi personeline hukuki anlamda destek olduklarını belirten Kahveci: Mağdur edilen ve bu yüzden tekrar Sağlık Bakanlığına dönmek isteyen. bu insanlarımızdan hergün yüzlerce telefon ve faks alıyoruz. Biz de Türk Sağlık-Sen olarak bu kişileri , birey olarak bölge idari mahkemelerine dava açmaları için yönlendiriyoruz. Ayrıca sendikamız bu konuda hukuk mücadelesi başlatarak Sağlık meslek lisesi personeline bakanlık ve mahkemeye başvuruları için örnek dilekçeler hazırladı. Bu mağdur insanlar bizim hazırladığımız dilekçelerin yardımıyla haklarını arıyorlar" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliğine girmek isteyen Türkiye'nin eğitimde Avrupa Birliğiyle ters düştüğünü kaydeden Kahveci sözlerine şöyle devam etti: AB'ye girmek için can atanlar Avrupa Birliğinde mesleki eğitime okullarda %60 yer verdiğini görmezden geliyor ve meslek liselerini kapatmak istiyorlar. Anlamak mümkün değil. Sağlık Meslek liselerini kapatmaya çalışmak düşünülmeden, yanlışı doğrusu araştırılmadan verilmiş siyasi bir karardır. Daha önce çevre sağlık teknisyenlerinin Tarım Bakanlığı'na devriyle nasıl gıda üzerindeki denetim bittiyse, Sağlık meslek liselerini kapatmak Türkiye'de sağlıkta kalifiye elemanı bitirmektir. Gelecekte Sağlık personeli açığı ile karşı karşıya kalacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber