Yatay geçiş yapmak isterken okulsuz kaldı

Artvin Üniversitesi'nden yatay geçiş yaparak, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümüne kayıt yatırıp kimliğini alan 20 yaşında Kübra Alıcı'nın kaydı, eski okulunda geçen yıldan dersi olduğu gerekçesiyle bir süre sonra silindi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatay geçiş yapmak isterken okulsuz kaldı

Bu süre içinde eski okula da dönemeyen Alıcı, okula alınması için mahkemeye başvurdu. Alıcı, "Büyük üzüntü yaşıyorum, önce kabul edip kimlik verdiler, sonra kaydımı sildiler. Şimdi ortada kaldım, bir yılım boşuna geçecek" dedi.

Artvin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Vergi Uygulamaları İkinci Öğretim birinci sınıf öğrencisi Kübra Alıcı, yatay geçiş yaparak Elazığ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümüne kayıt yaptırmak için başvurdu. Bütün belgelerini teslim eden Alıcı, harç bedelini ödeyip Fırat Üniversitesi öğrenci kimlik belgesini de aldı.

YURDA DA KAYIT OLDU

Ailesi Adana'da yaşayan Alıcı, Elazığ'da öğrenci yurduna da kaydını yaptırdıktan sonra kendisine gelen okula alınmayacağı haberi ile şoke oldu. Alıcı, şunları anlattı:

"Adana'ya dönecekken okul müdürü Ömer Osman Umar, benimle irtibata geçip kayıt hakkımın silinmesinin istendiğini söyledi. Alttan dersim olduğunu ve bunu okulun kabul etmediğini söyledi. Ben bunu duyduktan sonra makamına gittim. Konuşurken, bana kaydımın silinmesi için bir belge getirdi ve imzalamamı istedi. Ben de belgeyi imzalamadım. Ben 'Neden bu hakkı siliyorsunuz?' dediğimde 'Alttan dersin varmış. Bizim 6'ıncı maddemizde alttan dersi olan öğrenciler başvuruda bulunamaz' dedi. Ben de o zaman neden değerlendirmeye alındığımı sorunca, komisyon üyelerinin gözünden kaçtığını söyledi. Ben de bunu kabul etmediğimi, bu durumda mağdur olduğumu, yurtta kaldığımı, bilmediğim bir memlekette yurtta birçok şey yaşadığımı, birçok şekilde masraf yaptığımı, maddi manevi yönden yıprandığımı söyledim. Bunu kabul etmiyorum. İmzalamıyorum dedim."

RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

Fırat Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Osman Umar, Kübra Alıcı'ya gönderdiği yazıda, okula başvurusunun reddedildiğini bildirdi. Umar'ın gönderdiği yazıda başvurusunun komisyon tarafından incelendiği belirtilerek, "Genel muhasebe dersinizin (FF) olduğu, merkezi yerleştirme puanınızın geçiş yapmak istediğiniz diploma programının kurum taban puanına eşit veya yüksek olmadığı tespit edildiğinden talebiniz reddedilmiştir" denildi.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Fırat Üniversitesi tarafından önce kaydının yapılıp, ardından silinmesiyle ortada kaldığını belirten Alıcı, eğitimde bir yılını kaybettiğini söyledi. Elazığ'da İdare Mahkemesi'ne okula alınması için başvurduğunu belirten Alıcı, "Hukuka başvurdum, sonuna kadar hakkımı arayacağım. Şu anda ne uyku uyuyabiliyorum, ne de yiyip içebiliyorum" dedi.

ORTADA KALDI

Kayıt tarihleri geçtiği için eski okulu Artvin Üniversitesi'ne de dönüp kayıt yaptıramayan Alıcı şöyle konuştu:

"Fırat Üniversitesi'ne önce kabul edildim, tüm işlemlerim tamamlandı. Daha sonra ise reddedildim. Hukuki süreç devam ediyor. Büyük üzüntü yaşıyorum, önce kabul edip kimlik verdiler, sonra kaydımı sildiler. Şimdi ortada kaldım, bir yılım boşuna geçecek. Adana'daki ailemin yanına dönüp, hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber