YÖK ve ÖSYM'ye karşı öğrenciler çaresiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde lisansüstü eğitim görmek isteyenler için 2006 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (LES) başvurular başladı.

Ancak LES'e başvuranlardan "başvuru ücreti" adı altında talep edilen 49 YTL, öğrencilerin tepkisine yol açtı. Öğrencilerin dışında bir başka tepki de eğitim sendikalarından geldi. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 49 YTL olan LES sınav ücretiyle ilgili olarak YÖK'ü "tüccar eğitimci" gibi davranmakla suçladı. Öğrenciler ve eğitim çevreleri, YÖK ve ÖSYM'ye, MEB'i örnek göstererek, MEB'in öğretmen alımı başvurularında "başvuru ücreti" almadığını ve her yıl ortalama 30 bin adayın atamasını sorunsuz olarak gerçekleştirdiğini hatırlattı ve LES için alınan ücretin yanlışlığına dikkat çekti.

Başkan Avcı, araştırma görevlisi kadrolarına atanmak isteyenlerin bu sınava girmelerinin zorunlu olduğunu belirterek, YÖK'ün LES dayatmasıyla insanlardan zorla haraç topladığını öne sürdü. YÖK'ün bu tavrının akademik çalışma yapmak isteyen tüm insanları master ve doktoradan adeta soğutmakta olduğunu kaydeden Avcı, "Buradan YÖK'e sesleniyorum, Elinizi öğretmenin, eğitimcinin cebinden lütfen çekin ve eğitimin bir rant kapısı olduğu görüntüsünü pekiştiren bu uygulamaya bir son verin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber