Bayındırlık Bakanlığı'ndaki mühendis, mimar ve şehir plancıları da ek ödeme kapsamına alınacak

Haber Giriş : 08 Mart 2006 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet gelen tepkilere kulak verdi ve ek zam paketini genişletme karara aldı. Yeni zam 380 YTL!

Ek zam genişliyor!

Hükümet, tepkiler üzerine DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kadrolarında çalışan mimar, mühendis ve şehir plancılarına özel hizmet tazminatı ile birlikte 380 YTL'lik ek ödeme yapılmasına ilişkin tasarının kapsamını genişletme kararı aldı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda aynı kadrolarda çalışanların maaşlarında 380 YTL'lik artış yapılacak.

AKP Merkez Yönetim Kurulu ile grup toplantılarında ek zam paketi değerlendirildi. MYK'de paketin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında değişiklik yapılarak Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın kadrosundaki mimar, mühendis ve şehir plancılarının DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ndekiler gibi özel hizmet tazminatlarının arttırılması ve ek ödemeyle birlikte maaşlarında 380 YTL'lik artış yapılması benimsendi.

Grup toplantısında ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan , paketle ilgili bilgi verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan , toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, yasa tasarısının yanlış anlaşıldığını belirterek ''40 artı 40 YTL değil. Ocak itibarıyla 40 YTL veriyoruz, temmuzdan sonra bir 40 daha vereceğiz. Dolayısıyla temmuzda 80 YTL vermiş olacağız. Ek ödeme 40 artı 80 olacak'' dedi.

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz de verilecek ek ödemenin yıllık 720 YTL olduğunu belirterek ''İlk altı ay için 240 YTL, ikinci altı ay için 480 YTL ödenecek. Yıllık toplam 720 YTL. Aylık ortalama ise 60 YTL olur'' diye konuştu.

AKP Siirt Milletvekili Öner Ergenç , grup toplantısında çocuk suçlu oranındaki artışa dikkat çekti. Çocuk Koruma Yasası'na göre hakkında güvenlik önlemi alınan çocukların gözetiminin Adalet Bakanlığı'ndan alınarak SHÇEK'e verildiğini kaydeden Ergenç, SHÇEK'in merkezler oluşturması gerektiğini, ancak hâlâ bunların oluşturulamadığını söyledi. Ergenç, merkezlerin oluşumuna ve kadro tahsisine hız verilmesi gerektiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek , Ergenç'in konuşması üzerine söz alarak çocuk suçlu oranında bir artış olmadığını, konunun yanlış anlaşıldığını söyledi. Çiçek, ''Yeni yasaya göre çocuk yaşını 18'e çıkardık. 18'e çıkınca sanki çocuk suçluların sayısı artmış gibi gözüküyor ama bu doğru değil''

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber