İskilip'te 70 dükkan restore edilerek turizme kazandırıldı

Çorum’un İskilip ilçesinde tarihi Dikiciler arastasında hayata geçirilen restorasyon çalışmaları kapsamında 70 dükkan restore edilerek turizme kazandırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İskilip'te 70 dükkan restore edilerek turizme kazandırıldı

Restorasyon çalışmalarının ilk etabında arastada 56 dükkan ve şehir içerisinde 4 konağın restoresi, bu yıl Mayıs ayında başlatılan ikinci etap restorasyon çalışmaları 14 dükkan daha restore edilerek turizme kazandırıldı.

Restorasyonun ardından, tarihi arastada başlatılan alt yapı çalışmaları da bitirildi. Alt yapı çalışmasının da bitimi ile birlikte, arastanın tarihten gelen otantik yapısına uygun Arnavut kaldırımı olarak bilinen doğal taş döşendi. Bütün bu çalışmaların son bulması ile beraber tarihi arastada bakımsızlığın ve yorgunluğun izleri de silindi.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, şehir içerisinde turistlerin ilgisini çekebilecek yapıların restorasyonuna önem verdiklerini, tarihi arastayı tekrar gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Sezer son olarak, restorasyon çalışmasının artık kurumsallaştığını, Semerciler Arastası'nda da kısa süre içerisinde aynı uygulamanın devam edeceğini belirterek çalışmaların şimdiye kadar olduğu gibi ilerleyen süreçte de hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber