Uludağ'da aç kalan ayılara armut

Bursa'da, geçtiğimiz günlerde aç kalan 2 ayının dağ yamaçlarındaki mahallelere inmesi üzerine Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Uludağ'a yiyecek bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'da aç kalan ayılara armut

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde gece yarısı merkez Yıldırım ilçesinin Mollaarap Mahallesi'ne inen iki ayı, Temenyeri Parkı'na kadar gelmişti. Gece yarısı evine giden 55 yaşındaki Alaattin B. (55), yolda iki ayı ile karşılaşınca şoke oldu. Kaçarak kendini evine atan adam hemen telefona sarıldı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan Alaattin B., ekiplerden yardım istedi. Polisler, özel güvenlik ekipleriyle birlikte parkın çevresinde ayı aradı.

Bunun üzerine Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ'ın muhtelif yerlerine boz ayılar için yem bıraktı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yaban hayatını korumak için boz ayılara armut ve elmadan oluşan yiyecekler bırakıldı. Yetkililer, Uludağ'a ilk karın düşmesiyle birlikte boz ayıların yem bulmakta zorlandığını, buna bir nebze çare olabilmek için ormana yem bıraktıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber