Kurbanda en çok vekaleti 'Kimse Yok Mu' aldı

Kurban Bayramı süresince Kimse Yok Mu Derneği 61 bin 426, Mehmetçik Vakfı ise 55 bin 47 vekalet alarak kesim yaptı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurbanda en çok vekaleti 'Kimse Yok Mu' aldı

Kurban Bayramı'nda vakıf ve derneklerin vekaletle kesimini yaptığı kurbanların etleri, yurt içi ve yurt dışındaki yoksulların yüzünü güldürürken verilen vekalet sayısında Mehmetçik Vakfı ilk kez geçildi.

Türk Kızılayı, Kurban Bayramı'nda yurt içinde 22 bin 500 ve yurt dışında 12 bin 500 vekalet aldı. Sadece yurt içindeki hizmetiyle yetinmeyen Türk Kızılayı, Etiyopya, Somali, Makedonya, Cibuti, Kenya, Bangladeş, Pakistan, Bulgaristan, Kosova, Karadağ ve Bosna Hersek'te hizmet verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı bu yıl 55 bin 47 hisse aldı. Kesimler müftülük temsilcisi, noter ve veteriner eşliğinde 8 ayrı bölgede gerçekleştirildi. Kurban etlerinin dağıtımı, şehit ve gazi ailelerine bölgelerdeki garnizonlar aracılığıyla yapıldı. Ayrıca, kesim yapılan bölge dışında kalan ailelelere ise etler, kavurma şeklinde ulaştırıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı 114 ülke ve bölgeye ulaşarak 40 bin hisse bağışından elde edilen kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kimse Yok Mu Derneği ise bu yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye dahil 68 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdi. 61 bin 426 kurban vekaleti alan dernek, 290 bin 938 aileye kurban eti dağıttı. Somali, Myanmar, Sudan, Bangladeş, Makedonya, Filistin gibi ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu ülkelere de ulaştı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de Türkiye'deki faaliyetlerinin yanında Afrika, Asya ve Avrupa'daki 25 farklı ülkede, kendisine verilen yaklaşık 30 bin kurban vekaletini yerine getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber