Savcı Sarıkaya'ya meslektaş desteği

Haber Giriş : 27 Mart 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece hakim, savcı ve avukatların yararlandığı bir site olan adalet.org sitesinde'de Van Savcısı Sarıkaya'ya destek bildirisi yayımlandı.

Sayın Sarıkaya'ya destek bildirisi başlığı altında yayımlanan metin şu şekilde:

"Değerli meslikteşlarım,

Hepimizin bildiği gibi Van C.Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında bir değerli Kuvvet Komutanımız hakkında yapılan iddialarla ilgili bilgi ve belgeleri sadece gereğinin taktiri için Genelkurmay Savcılığına göndermesi nedeniyle hakkında basında özel hayatıda didik didik edilmek ve eleştiri sınırlarını aşıp hakaret boyutlarına varan linç girişiminde bulunulduğu üzülerek izlemekteyiz. Bir C.Savcıs,ı birisiyle ilgili bir iddiayı gereğinin taktiri için bir yere göndermesinin neresi yanlış ben anlayabilmiş değilim.

Bu kadar kendisine basın ve belli kesimler tarafından yüklenilmesi yetmiyormuş gibi tarafımca yapılan değerlendirmeye göre medyanın ve bazı kesimlerin yoğun talebi doğrultusunda Sayın Bakanlığımızda C.Savcısı Sayın Sarıkaya hakkında inceleme başlatmış belki de başlatmak zorunda kalmıştır. Umarım bu inceleme aşamasında kalıp soruşturma aşamasına hatta yargılama aşamasına geçmez.Çünkü bu durumda hem Yargı Bağımsızlığı büyük yara alacak hem de adil, görevini tam olarak yapmak isteyen C.Savcıları ve Hakimleri biraz zor bulabileceğimiz bir sürece gireceğiz diye düşünüyorum.

Yargı Bağımsızlığına inanan Tüm Meslektaşlarımın Sayın Sarıkaya için acizene tarafımca başlatılmış olan bu kampayaya destek vermenisini ve bu kampanyayı oylamanızı diliyor,en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum "

21.03.2006 tarihinde yayımlanan bu mesaj 7 günde 8 bin kez okundu ve 82 cevap yazıldı.

Toplam 7776 hâkim, savcı ve avukatın üye olduğu sitedeki kampanyayı, Bitlis'te görev yaptığını belirten Alparslan Yanıkoğlu adlı savcı başlattı. Yanıkoğlu'nun destek mesajına, çok sayıda hâkim, savcı ve avukattan yanıt geldi. Bu hukukçuların büyük bölümü Sarıkaya'ya haksızlık edildiği görüşünü iletirken, bazıları da hâkim ve savcıların bu aşamada sessiz kalması gerektiğini kaydetti.

Sarıkaya siteye gönderdiği mesajda şunları kaydetti: "İddianameyle ilgili olarak görüş belirten ve şahsım hakkında başlatılan destek kampanyasına iştirak ederek düşüncelerini paylaşan tüm meslektaşlarımın görüş ve duygularına saygı duyuyorum. Tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber