Öğretmen İl İçi Yer Değiştirmelere İlişkin MEB'den Resmi Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, gerek istek gerekse de özür durumuna bağlı öğretmen il içi yer değiştirme başvurularını 21 Mart - 07 Nisan 2006 tarihleri arasında kabul edecek. Diğer taraftan, Bakanlık il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin olarak iletilen soruları, 'Sık Sorulan Sorular' başlığı altında yayımladı. Bakanlıkça yayımlanan kılavuzu görmek için buraya, yayımlanan Sık Sorulan Soruları görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2006 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
NO SORU CEVAP
1 İl içi yer değiştirme isteğinde bulundum. İller arası yer değiştirme isteğinde de bulunabilir miyim? İl içi isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, Mayıs ayı içinde yapılacak değerlendirme sonucunda ataması yapılamayanlar il içi sırasını yazılı olarak iptal isteminde bulunması hâlinde iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Ancak, il içi yer değiştirme isteği gerçekleşen öğretmenler iller arası isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunamayacaklardır.
2 Görev yaptığım ilde kadromun bulunduğu eğitim kurumu dışında başka bir eğitim kurumuna valilikçe müdür yardımcısı olarak görevlendirildim. İl içi yer değiştirme isteğinde bulunabilir miyim? Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu, 1.1. İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler, 7 ve 8 nci Paragraf: ?Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilen öğretmenler ile aylıksız izinli olanlar, il içi yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır? denilmektedir. Ancak, valilik/kaymakamlılıklarca ihtiyaca binaen eğitim kurumlarında görevlendirilmiş olanlar (formatör öğretmen olarak görevlendirilenler dâhil) diğer şartları taşımaları kaydıyla il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
3 Norm kadro açığı bulunan eğitim kurumları belirlenirken, kısmî zamanlı geçici öğreticilerin görevli oldukları eğitim kurumlarındaki kadrolar norm kadro açığı olarak gösterilecek midir? Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu, İl Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler, 1.2. madde: ?Eğitim kurumlarının alanlara göre norm kadro açıkları belirlenecek ve il millî eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edilecektir? denilmektedir. Kısmî zamanlı geçici öğreticilerin görevli oldukları eğitim kurumlarındaki kadrolar da norm kadro açığı olarak gösterilecektir.
4 Zorunlu çalışma yükümlüsü, 15 aylık hizmeti bulunan bir öğretmenim. Öğretmenlikte adaylığım kaldırıldı. Bulunduğum ilin (D) ve (E) ilçelerine isteğe bağlı olarak yer değiştirerek zorunlu çalışma yükümlülüğümü yerine getirmek istiyorum. Başvuru yapabilir miyim? Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu, 1.1. İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler, 2 ve 3 üncü Paragraf: ?Birinci Hizmet Bölgesinde görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Ancak bunlardan herhangi bir özrü bulunmayan ve bulunduğu ilde 3 yılını dolduranlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamak üzere zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen ilçeler veya illere atanacaklarından il içinde (A), (B) ve (C) sınıfı ilçelere atanmayacaklardır. Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamadıkça (D) ve (E) sınıfı ilçeleri hariç il içinde yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.? denilmektedir. Ancak, bunlardan öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olanlardan bulunduğu eğitim kurumunda 2 yılını doldurmamış öğretmenler zorunlu yer değiştirme kapsamında değerlendirileceğinden il içi başvuru süresi içinde zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek için başvuruda bulunamayacaklardır. Bu durumdakiler, yayımlanacak olan Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu'nda yer alacak hükümler çerçevesinde başvuruda bulunabileceklerdir.
5 Ankara İli Çubuk İlçesinde görevli bir öğretmenim. Eşim Polatlı İlçe Belediyesi sınırları içinde bulunan bir eğitim kurumunda görevli. Alanımda Polatlı İlçe Belediyesi sınırları içinde yer alan 5 eğitim kurumu bulunmuyor. Polatlı İlçe Belediyesi sınırları dışında kalan ancak alanımda norm kadro açığı bulunan başka bir yerleşim yerindeki eğitim kurumlarını da tercih edebilir miyim? Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu, 3.2. Tercihler: Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak olan öğretmenler; özrünün bulunduğu yerleşim yeri dışında özür durumundan farklı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir. Örnek-1: Ankara İli Çubuk İlçesinde görevli bir öğretmen, eşi Polatlı İlçe Belediyesi sınırları içinde görevli ise ancak Polatlı İlçe Belediyesi sınırları içinde yer alan 5 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Polatlı İlçe Belediyesi sınırları dışında yer alan yerleşim yeri olan belde ya da köylerdeki eğitim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir. Örnek-2: Ankara İli Polatlı İlçesinin Sarıoba Köyündeki Sarıoba İlköğretim Okulunda görevli olan bir öğretmen, eşinin görev yaptığı Polatlı İlçesinin Beyobası Köyündeki Beyobası İlköğretim Okulu dışında farklı bir köydeki eğitim kurumunu tercih edemeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber