Acil Eylem Planı ile e-Dönüşüm Türkiye Eylem Planı'nda yer alan, vergi, vatandaşlık ve sosyal güvenlik gibi numaraların tek numarada birleştirilmesi projesinin, Mayıs ayına yetiştirilmesi hedefleniyor

Haber Giriş : 05 Ocak 2004 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acil Eylem Planı ile e-Dönüşüm Türkiye Eylem Planı'nda yer alan, vergi, vatandaşlık ve sosyal güvenlik gibi numaraların tek numarada birleştirilmesi projesinin, bu yılın Mayıs ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Mernis projesi kapsamında vergi, vatandaşlık ve sosyal güvenlik numaraları gibi bazı bilgiler kamu kuruluşlarının ortak kullanımına açılacak.

İlgili kamu kuruluşlarından teknik alt yapıyı hazır hale getirenler uygulamadan yararlanabilecek. Dolayısıyla bu kuruluşlarla işi olan vatandaş tek numara ile işlemini gerçekleştirebilecek. Ancak, teknik altyapısı hazır olmayan kurumlarda bir süre daha mevcut uygulama devam edecek.

Bu arada, söz konusu proje için gerekli yatırımlara Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ödenek tahsisi yapıldığı öğrenildi.

BEŞİKTEN MEZARA TEK NUMARA

Uygulamada, halen kullanılmakta olan vergi numarası, gerçek kişiler bakımından vatandaşlık numarası ile birleştirilecek.

Bu numara, her gerçek kişinin, sosyal güvenlikle ilgili olanlar dahil, doğumundan ölümüne kadar bütün işlemlerinde kullanılacak.

Bu arada, tüzel kişilerin tek numara sisteminde birleştirilmesi işlemi ise 2004 yılının sonuna yetiştirilmeye çalışılacak.

habervitirni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber