TESK Başkanı: Raflarda bekleyen dosyalar azalacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaflara yönelik ara buluculuk toplantılarıyla iş kaybı ve mahkemelerdeki iş yükünün azalacağını belirterek, "Eğitimden sonra çok önemli uzlaşmalar yaşanacak. Artık raflarda bekleyen 10 binlerce dosya azalacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK Başkanı: Raflarda bekleyen dosyalar azalacak

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada esnaf ve sanatkarlara ara buluculuğun tanıtımının yapılacağı toplantıların 3'üncüsünün yarın Mardin'de yapılacağını bildirdi.

Esnaf ve sanatkarların ticaret ve iş hukukuna ilişkin uyuşmazlıklarda ara buluculuk yönetimine başvurması halinde iş kaybının azalacağını ifade eden Palandöken, böylelikle mahkemelerdeki iş yükünün de düşeceğine dikkati çekti.

Esnafların, uyuşmazlıkların çözümünde temel olarak Ahilik kültürünü kullandıklarını kaydeden Palandöken, "Uyuşmazlıkların ara bulucu ile çözülmesinde temel olan uzlaşma kültürü, aynı zamanda esnaf ve sanatkarın köklerinin dayandığı 800 yıllık Ahilik kültürünün de temelini oluşturmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya tüm esnaf ve sanatkarların davetli olduğunu bildiren Palandöken, "Yargıya katkı sunmak suretiyle, alınan eğitimden sonra çok önemli uzlaşmalar yaşanacak. Artık raflarda bekleyen 10 binlerce dosya azalacak. Belki de mahkemeye hiç müracaat etmeden ara bulucunun katkısıyla iki kişinin arasında hallolacak bir mesele olacak" ifadesini kullandı.

- Ara buluculuk anlatılacak

Açıklamaya göre söz konusu eğitim toplantılarından esnaf ve sanatkarlara yaşanan ticari uyuşmazlıklarda daha az zaman ve daha az para harcayarak ara buluculuk yönetimi ile sorunlarını çözebilecekleri aktarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber