Palandöken Lojistik Köyü Projesi

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, TCDD tarafından Erzurum'da yapılan Palandöken Lojistik Köyü Projesi'nin inşaat alanında incelemede bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palandöken Lojistik Köyü Projesi

Aziziye-Erzurum karayolundaki Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden lojistik köy inşaatını gezen Altıparmak, Tcdd İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ve inşaat mühendisi Hamit Kuzucu'dan projeyle ilgili bilgi aldı.

Altıparmak, Erzurum'un lojistik köy olmayan bölgelere göre ekonomik anlamda avantaj sağlayacağını belirtti.

İnşaat seviyesinin yaklaşık yüzde 57'sinin tamamlandığını ifade eden Altıparmak, "İnşaatın istediğimiz hızla gidiyor olması bizim için çok çok önemli. Köyün tamamlanmasıyla Erzurum'un mili ekonomiye katkısı çok daha yüksek olacak. Erzurum bir bölgedir. Erzurum kesinlikle 400 bin nüfuslu bir şehir değil. Köyleriyle ilçeleriyle beraber 800 bin nüfuslu değil, 4-4,5 milyon nüfusa hitap eden bir bölge merkezidir. Bu tezimizi de lojistik köy destekliyor" diye konuştu.

Türkiye'de ilk etapta yapımına başlanan 12 adet lojistik köy bulunuyor. Yüzde 57'si biten Palandöken Lojistik Köyünün faaliyete geçmesiyle mevcut durumda yılda yaklaşık 150 bin tonluk taşıma miktarının 350 bin ton olması hedefleniyor. Lojistik köyden kömür, demir, un, konteyner, seramik, gıda maddesi, yem ve askeri taşımacılık yapılacak.

-lojistik köyü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber