'Gönüllü Torun' projesi

Tekirdağ'da üniversite öğrencileri, başlattıkları "Gönüllü Torun" projesi çerçevesinde, huzurevi sakinleriyle "torunları gibi" ilgilenecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gönüllü Torun' projesi

Projeyi tasarlayan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gizem Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi iki yıl önce huzurevi ziyaretinin ardından tasarladığını söyledi.

Bir arkadaşı ile huzurevini ziyaret ettiğini ve yaşlıların ziyaretten duyduğu memnuniyetin kendisini çok etkilediğini belirten Yıldız, "Huzurevinde kalan yaşlıların rutin ziyaretten daha fazla ilgiye ihtiyacı var. İki yıl önce huzurevini ziyarete gittiğimizde herkes bizimle bir şeyler konuşmak, paylaşmak istedi ancak onlarla çok ilgilenemedik" dedi.

Yıldız, ziyaretin ardından yaşlılarla gençleri bir araya getirmek için proje tasarladığını ve gerekli gönüllüleri bulmak için Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü ifade ederek, şunları anlattı:

"Projenin başlangıcında gönüllü torunları bulmayı hedefledik. Bunun için sponsora ihtiyacımız vardı. Değirmenaltı Gençlik Merkezine başvurduk ve onlar da projeyi desteklediler. Sonra buradan aldığım destekle okulumdaki bütün sınıflara girip tek tek duyuru yaptım. Okulun çeşitli internet sayfalarında, kurulan öğrenci topluluklarında, girdiğim bütün toplantılarda, otobüste bile giderken sürekli duyuru halindeydim. Sürekli bunu bir yerlere duyurmak için uğraştık. Sonunda gerçekten gönüllü olabilecek insanlara ulaştık."

Yıldız, proje çerçevesinde gönüllü torunları belirlemek için kura düzenleneceğini ve kura sonucunda hangi öğrenci hangi yaşlıyla eşleşiyorsa onun gönüllü torunu olacağını vurguladı.

Belirlenen gönüllü torunların, eşleştiği huzurevi sakinine gerçekten "torunu" gibi davranacağını, onu telefonla arayacağını, ziyaret edeceğini aktaran Yıldız, "Amacımız onları mutlu etmek. Bu konuda görevlilere çok iş düşüyor. Bu projeyi sürekli kılmamız lazım çünkü biraz arayıp sonra bırakırsak unutulduklarını sanacaklar. Projeye başta 50 kişi katılmıştı şimdi 86 kişiyiz. Bu kişiler gerçekten gönüllü torun olmaya hevesli kişiler diye konuştu.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Değirmenaltı Gençlik Merkezi Sorumlusu Ersin Kocaman da gençlik merkezi olarak gençlere hizmet etmek ve onlara destek olmak için çalıştıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, kaybedilen değerlere sahip çıkma noktasında gençlerin özveride bulunmalarını istediğini anımsatan Kocaman, bu doğrultuda ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını vurguladı.

Projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Kocaman, "Bu duyarlılığı gösteren gençlerimize teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim için ve bakanlığımız için büyük umutlar vadediyor. Gençlik ölmedi" diye konuştu.

-huzurevi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber