Okul müdüründen öğretmene dayak iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2006 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir öğretmen, hakkında müfettişe ifade verdiği gerekçesiyle soruşturma geçiren müdür ve yardımcısı tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Hastaneye kaldırılan öğretmen, müdür ve yardımcısından şikayetçi oldu. Dayak iddiasını yalanlayan okul müdürü ise, Sağlık Eğitim Merkezi'nin öğretmene "Davranış bozukluğu" raporu verdiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Emek Mahallesi'nde bulunan Kız Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hamza Yıldırım (43), okulun soruşturma geçiren müdürü İhsan Işılay ile yardımcısı A.E.'nin kendisini dövdüğünü iddia ederek durumu meslektaşlarına bildirdi. Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunda darp izleri bulunan Hamza Yıldırım tedavi altına alındı.

Şikayet edilen okul müdürünün kendisinden şüphelendiğini söyleyen Yıldırım, "5. dersten sonra okulun şoförü yanıma gelerek müdürün beni istediğini söyledi. Odasına gittiğimde kendisini neden şikayet ettiğimi ve müfettişe neden hakkında ifade verdiğimi sordu. Bende bildiğim doğruları anlattığımı söyledi. Bunun üzerine bana küfretmeye başladı. "Sana Adana'yı dar edeceğim. Seni belediye sınırları içerisinde barındırmayacağım" dedi. Sonra alindeki klima kumandasını başıma attı. O sırada müdür yardımcısı da odaya girmiş. İkisi beni köşeye sıkıştırdı. İkisi birlikte vurdular" dedi.

Kendisini daha önce de tehdit ettiği için odasına girmeden önce cep telefonunun ses kaydını açtığını ve küfürlerini de kaydettiğini söyleyen Yıldırım, "Müdürün hakkında yolsuzluk iddiaları vardı. Birinci soruşturma örtbas edildi. İkinci soruşturma devam ediyor. Müdür bey müdür yardımcılarına yaz tatilinde okulda olmadıkları halde ücret ödemiş. Müfettişin bana sorduğu sorulara göre ücret ödemelerde başkasının adına imza atmış. Müfettiş bana imza gösterdi. Ben de benim değil dedim. "Kimin diye sordu?" ben de müdür beye sorun dedim. Ayrıca Müdür beyin dersine başka öğretmen giriyor. Defterdeki yazı derse giren öğretmene, imza ise müdür beye ait. Temiz toplum diyoruz. Temiz insan diyoruz. Dürüst insan diyoruz. Bir müdür öğrencisine böyle kötü örnek olursa yetişen yeni nesil nasıl olur?" diye konuştu.
Hamza Yıldırım, hastaneden "boyun travması" geçirdiği yönünde 15 günlük rapor aldıktan sonra polis merkezine giderek okul müdüründen ve müdür yardımcısından şikayetçi oldu.

MÜDÜR DAYAK İDDİASINI KABUL ETMEDİ

Dayak yediğini iddia eden öğretmenin yaklaşık bir yıllık vekil olarak müdür yardımcılığı yaptığını belirten Okul Müdürü İhsan Işılay, "Kadrolu müdür yardımcıları atanınca kendisi görevden alındı. Bu yüzden sürekli matematik öğretmeniyle birlikte huzurluk yapıyor" dedi.

Bu arada, dayak iddiasını yalanlayan Adana Kız Lisesi Müdürü İhsan Işılay, "Okulumuzda 43 kişiyiz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Matematik öğretmeni Musa Çelik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hamza Yıldırım huzurluk yapıyor. Bir öğretmenimizin tayini başka okula çıktı. Onun dersini öğrenci ve velilerin memnun olduğu başka öğretmenlere verdim. Musa Çelik'e vermedim. Bu yüzden 2 gün önce 15 günlük rapor almış. Sonra da okula gelerek öğrencilere benim tayinim çıktı. Beni sevenler benimle birlikte müdürün yanına gelsin diyerek öğrencileri çağırmış. Ben de öğrencilere durumu anlattım" dedi.

Olay günü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamza Çelik'in odasına geldiğini belirterek, "Müdür yardımcısı arkadaşımızla birlikle Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen okullardaki şiddet olayıyla ilgili yazıyı inceliyorduk. Geldiğinde "Musa Çelik'in üzerine gitmişsin. Benim üzerime de gidiyorsun. Ben sendika temsilcisiyim bunun hesabını soracağım" diyerek bağırıp çıktı. Bu olay olduğunda saat 16.30 sularıydı. Hastaneye 18.00 sularında gitmiş. Madem dayak yedi niye polisi aramamış, niye 2 saat sonra hastaneye gitmiş" dedi.

Okul Müdürü İhsan Işılay, ayrıca her 2 öğretmenin de Sağlık Eğitim Merkezi tarafından verilmiş "Davranış bozukluğu" raporu bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber