TDK'dan isteyenlere söz dağarcığı katkısı...

Haber Giriş : 10 Nisan 2006 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok sanatçının, kelime dağarcıklarını geliştirmek amacıyla Türk Dil Kurumu'nun (TDK) ?Dağarcığınıza her gün iki söz' sloganıyla ağ ortamında verdiği hizmetten faydalandığı bildirildi.

TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın, elektronik posta adresini bildiren herkese her gün iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderdiklerini belirtti.

Ünlü şovmen Okan Bayülgen başta olmak üzere birçok sanatçının, gazeteciden yazara, öğrenciden polise kadar her meslek grubundan kişilerin bu hizmetten faydalandığını ifade eden Akalın, şunları söyledi:

?Türkçenin zengin söz varlığı var; ancak bu yeterince değerlendirilmiyor. Teknolojiyi de kullanarak bu durumun önüne geçmek için başlattığımız çalışmada binlerce kişiye ulaştık. 30 bini aşkın kişiye her gün iki sözcüğü e-posta yoluyla gönderiyoruz.?

Akalın, şovmen Okan Bayülgen'in, karşılaştığı bir toplantıda TDK'nın bu hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

?Okan Bayülgen, söz dağarcığı son derece güçlü sanatçılarımızdan biri. Buna rağmen sitemizin bu hizmetinden yararlanarak kendisini geliştirmesi son derece sevindirici. Bunun, söz dağarcığını geliştirmek isteyen herkese model olmasını diliyoruz.?

Haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber