18 Nisan 2006'nin Önemli Gündem Başlıkları....

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.00'te Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'u resmi karşılama törenine katılacak, saat 14.15'te konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşecek, saat 14.35'te heyetler arası görüşme yapılacak, saat 15.15'te basın açıklaması düzenlenecek, saat 20.00'de konuk Cumhurbaşkanı onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Egemenlik Parkı'ndaki şenliklere, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus için Çankaya'daki karşılama törenine, TBMM Korosu konserine katılacak. Arınç, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'i TBMM'de misafir edecek.
- AK Parti ve CHP grupları toplanacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu İzmir'de ziyaretlerde bulunacak ve açılışlara katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 15.00'da Halep Ticaret Odası heyetini kabul edecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 16.00'da Türk Akreditasyon Kurumu'nun düzenleyeceği basın toplantısına katılacak.
- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, saat 14.30'da Almanya Kuzey Ren Vestfalya Nesil, Aile, Kadın ve Entegrasyon Bakanı Armin Laschet ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 14.30'da Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Altuntaş'ı kabul edecek.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 16.00'da Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci başkanlığındaki heyeti kabul edecek.
- BBP'liler, Tuzla'da bulunan varillerle ilgili olarak, saat 15.00'te Tuzla Mehmetçik Vakfı Opet benzin istasyonu arkası yan yolda bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan, saat 10.00'da Yüce Divan'da yargılanacak.
- Tekgıda-İş Sendikası, saat 19.30'da 54. kuruluş yıldönümü nedeniyle yemek düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, saat 15.30'da 'Almanya'da Güncel Hukuki Sorunları' konulu konferans düzenleyecek.
- Türk Asya Pasifik Hanımlar Grubu üyeleri, saat 11.30'da Kazan İlçesi'ni ziyaret edecek.
- Postacılar, saat 08.30'da ek ödemelerle ilgili basın açıklaması yapacak.
- Barış İçin Demokratik Birlik İnisiyatifi tarafından daha önceki tarihte düzenlenen 'Kürt Sorununda Barışçıl Çözüm ve Barış Çabalarının Ortaklaştırılması' konulu toplantıyla ilgili, saat 11.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, saat 11.00'da 'Sürekli Eylem' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Sağlık-Sen, saat 12.30'da Sağlık Bakanlığı'na protesto eden bir eylem yapacak.
- Memur-Sen, saat 10.30'da 'Disiplin Affı' için imza kampanyası başlatacak.
- Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, saat 11.00'da özelleştirme ile ilgili yapacakları eylem planını açıklayacak.
- KESK, DİSK, TMMOB, TTB Genel Başkanları, saat 12.00'da SS ve GSS Yasa Tasarısının Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi nedeniyle TBMM önünde zincir oluşturarak yürüyecek.
- Alevi Bektaşi Federasyonu, saat 11.00'da 'Zorunlu Din Dersi Uygulamasının Yürütülmesinin Durdurulması' kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Melik Fırat ve yöneticilerinin parti 1. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan Kürtçe konuşmalar nedeniyle açılan davaya, saat 09.30'da devam edilecek.
- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, saat 13.45'te '2006 Başında Türkiye Ekonomisi' konulu konferans düzenlenecek.
- TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, saat 11.00'da 'Tuzla'da bulunan zehirle variller' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- KESK İstanbul Şubeler Platformu, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Yasa Tasarası'nı protesto için saat 17.30'da Mecidiyeköy Metro girişi önünde toplanarak, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüyecek ve burada oturma eylemi yapacak.
- Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası kutlamaları, saat 10.00'dan itibaren Bahçelievler Stadyumu'nda yapılacak.
- AB Çevre Komisyonu Yetkilisi George Kremlis, saat 12.00'de Vatan Caddesi'ndeki Akgün Otel'de, çevre suçları konusunda konferans verecek.
- Bahçelievler Belediyesi ve Bem-Bir-Sen arasında, 268 memuru kapsayan "Sosyal Denge Sözleşmesi", saat 16.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde imzalanacak.
- Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği, saat 20.00'de Feshane'de düzenlenecek açılış yemeği ile başlayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 13.30'da İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde, Ulaşım Master Planı Anket Çalışması'nın başlatılması ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- 1. Ordu Komutanlığı ve TEMA işbirliğiyle, Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda ağaç dikme töreni düzenlenecek.
- Dünyanın en güçlü adamı olmaya aday olan, Uzakdoğu Savunma Sporları Uzmanı Alei Bahçetepe, saat 16.00'da Olivium'da düzenlenecek rekor denemesinde, 64 adet beton bloğu 1 dakikada kırmaya çalışacak.
- Sarıyer Belediyesi'nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, 23 ülkeden gelen çocuklar, saat 11.00'de Miniatürk'ü gezecek.
- Yunanistan Konsolosu Georges Katapodis, EBSO Başkanı Tamer Taştın'ı ziyaret edecek.
- İzmir'deki bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar, genel sağlık sigortası ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Ukrayna'daki organizasyonda dereceye giren kuaförler İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İran Başkonsolosu Mehdi Mazdar, saat 16.00'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret edecek.
- Trabzon'da, 6 Nisan 2005 tarihinde yaşanan olaylara karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 11 kişi ile 5 TAYAD üyesinin yargılandığı davaya Erzurum'da devam edilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

"VI. Gayrimenkul Zirvesi" basın toplantısı
- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "VI. Gayrimenkul Zirvesi" basın toplantısı, saat 10.00'da The Ritz Carlton Hotel'de yapılacak.

"Deloitte Teknoloji Fast 50 - Türkiye" programı basın toplantısı
- Deloitte'un Teknoloji, Medya, Telekomünikasyon (TMT) Grubu tarafından dünya çapında yürütülen "Teknoloji Fast 50" programı, bu sene ilk defa Türkiye'de de gerçekleştiriliyor. Deloitte'un Interpro ve TTGV işbirliği ile düzenleyeceği "Deloitte Teknoloji Fast 50 - Türkiye" programı basın toplantısı, saat 09.00'da Swissotel Bern Salonu'nda yapılacak.

Microsoft'un toplantısı
- Microsoft Türkiye'nin, başta Windows Starter Edition olmak üzere, Türkiye'nin bilişimle kalkınma vizyonu çerçevesindeki güncel çalışmalarını, geride bırakılan döneme ilişkin değerlendirmeler ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini anlatacağı geleneksel 3 aylık toplantısı, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan'ın da katılımıyla saat 09.30'da Swissotel'de yapılacak.

Global Yatırım Holding'in basın toplantısı
- Global Yatırım Holding'in 2006 projelerini ve holding büyüme stratejisini aktaracağı basın toplantısı, saat 10.00'da Ceylan Intercontinental'da yapılacak.

Sana'nın basın toplantısı
- Unilever'in amiral gemisi Sana'nın 2006 yılı hedefleri ve yeniliklerini, Türk margarin pazarının gelecek perspektifinden değerlendireceği ve Ebru Gündeş'in de katılımıyla gerçekleşecek basın toplantısı, saat 11.30'da Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

'Eyüp Oyuncakçılığı' projesinin meyveleri
- Avrupa Birliği, Tarih Vakfı, Türkiye İş Kurumu ve Eyüp Belediyesi desteğiyle yürütülen 'Eyüp Oyuncakçılığı' projesinin meyveleri, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen AB Bilgi Merkezi salonunda ziyarete açılıyor. Taksim'deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nde saat 16.00'daki sergi açılışına Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, AB İletişim Projesi-Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu yetkilileri ve Tarih Vakfı temsilcileri katılacak.

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin 80. kuruluş yıldönümü
- Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin 80. kuruluş yıldönümü ile ilgili toplantı, saat 09.30'da The Marmara'da yapılacak.

ICOMOS Türkiye Komitesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi ödül töreni
- İTÜ Mimarlık Fakültesi Çevre ve Şehircilik Uyg-Ar Merkezi bünyesinde, Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy ve ekibinin 2004 yılında gerçekleştirdiği İstanbul'daki Tarihi Yarımadayı Koruma Çalışması, Europa Nostra tarafından En Başarılı Araştırma seçildi. Gülersoy ve ekibi, bu önemli ödülü Europa Nostra Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Silier'den alacak. Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Komitesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ödül töreni saat 18.00'de Taksim Taşkışla İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde yapılacak. ICOMOS Türkiye Ulusal Komitesi, ödül töreni öncesi saat 14.00'te bir toplantı gerçekleştirecek.

DHL Express'in tekstil gecesi
- DHL Express, tekstil sektöründeki müşterileriyle bir araya geleceği 'Tekstil Gecesi'nde 25. yılını kutlayacak. Bu yıl ikincisi yapılacak 'DHL Express Tekstil Gecesi'nde sektörün ve iş dünyasının saygın isimleri bir araya gelecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın da bir konuşma yapacağı etkinlik, saat 19.30'da Crown Plaza'da gerçekleştirilecek.

Selçuk Ecza'nın basnimenkul Zirvesi" basın toplantısı, saat 10.00'da The Ritz Carlton ın toplantısı
- Selçuk Ecza Deposu, Türk ilaç sektöründe 48 yıldır faaliyet gösteren yerli sermayeli en büyük ilaç dağıtım şirketi olarak halka arz ediliyor. Halka arz ile ilgili olarak, Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Keleşoğlu, Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sayın Sonay Gürgen ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşecek halka arz basın toplantısı, saat 09.30'da Swissotel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Seçimlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları hala devam ediyor.

Jintao'nun ABD ziyareti
- Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ABD ziyaretine başlıyor.

Süper güçler İran için toplanıyor
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ile birlikte Almanya temsilcileri İran'ın nükleer programını ele almak için Moskova'da bir araya geliyor.

İtalya'daki seçim sonuçları netliğe kavuşuyor
- İtalya Yüksek Mahkemesi seçim sonuçlarına ilişkin kararını açıklıyor.

Güneydoğu Avrupa'da sel baskınları
- Tuna nehrinde suların yükselmeye devam etmesi üzerine bölge ülkeleri tedbir almaya çalışıyor.

Basescu Sırbistan'ı ziyaret ediyor
- Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu Sırbistan'ı ziyaret ediyor.

İspanya'da barış görüşmeleri
- İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ETA ve Bask milliyetçileri ile barış görüşmelerini başlatıyor.

Putin Monako Prensi ile görüşüyor
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Monako Prensi 2. Albert ile Moskova'da bir araya gelecek.

Fradkov Finlandiya'ya gidiyor
- Rusya Başbakanı Mikhail Fradkov Finlandiya ziyaretinde Başbakan Matti Vanhanen ile görüşecek.

OPEC raporu açıklanıyor
- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık raporunu açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Denizlispor, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve UNIT Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, Mecidiyeköy'deki kulüp merkezinde saat 11.30'da, Galatasaray Adası'nın UNIT Turizm Yatırım A.Ş. tarafından kira sözleşmesinin feshedilerek, Galatasaray Spor Kulübü'ne devri ile ilgili ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Akademi Komisyonu tarafından yürütülen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" sunumu, Şişli Derviş Eroğlu Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da yapılacak.
- Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında AC Milan ile Barcelona, İtalya'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber