Tüketiciler LPG'den vazgeçmiyor

Litresi 30 kuruş zamlanmasına rağmen LPG dönüşümü yapılan araç sayısında azalma beklenmiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tüketiciler LPG'den vazgeçmiyor

Otogaz Dönüşümcüleri Derneği (ODER) Başkanı Asım Şafak, yaptığı açıklamada, zamlara rağmen vatandaşların tercihinin LPG'den yana olduğunu söyledi.

LPG'de petrol fiyatlarından bağımsız, mevsimsel değişimler görülebileceğine işaret eden Şafak, içeriğinde bulunan hidrokarbondaki fiyat artışının LPG'ye de yansıdığını anlattı.

Kullanıcıların LPG'yi ekonomik sebeplerden dolayı tercih ettiğini belirten Şafak, "LPG şirketlerinin de dönemsel fiyat ayarlamaları yaparken uzun vadeli stratejiler belirlemesi ve sektörel çıkarları göz önünde bulundurması gerekir. Bu sektörde fiyatı belirleyen kuruluşların her zaman psikolojik kırılma noktalarını göz önünde bulundurması gerekiyor. Elbette ticari hiçbir kuruluştan zarar etmesi beklenemez, istenemez ama psikolojik kırılma noktalarına dikkat etmeleri faydalı" diye konuştu.

Şafak, LPG'de yapılan son zamma Suudi Arabistan'da yaşanan fiyat yükselmelerinin etkili olduğunu dile getirdi.

"LPG fiyatındaki artış, yeni montajlara menfi yönde etki edebilir" diyen Şafak, şöyle devam etti:

LPG mi, dizel mi, benzinli mi?

"Otogazın ülkemizdeki 15 yılı aşkın serüveni sonunda tüketici algısında LPG'ye yönelik güven oluştu. Kısa dönemde yeni montaj sayılarını belki psikolojik olarak etkileyebileceğini düşünsek bile fiyat artışlarının dönemsel olduğunu artık tüketiciler biliyor. Zamlara rağmen orta ve uzun vadede değerlendirildiğinde en uygun seçeneğin LPG olduğunu artık tüketiciler biliyor ve hesaplayabiliyor. Bu nedenle LPG'ye yapılan son zamların montajları çok ciddi anlamda etkileyebileceğini düşünmüyorum. Son zamların dönemsel ve Suudi Arabistan kaynaklı LPG'nin fiyatındaki artıştan kaynaklandığı çok açık. Orta ve uzun vadede bu zamların benzin, motorin ve LPG arasındaki fiyat dengesini bozamayacağı görüşündeyim."

Şafak, LPG'ye yapılan zam sonrası benzin ve motorinde de zam yapılacağına ilişkin beklenti oluştuğuna işaret etti .

LPG, benzin ve motorin fiyatlarının birbirinden bağımsız olduğunu vurgulayan Şafak, "Benzin ve akaryakıta zam gelse dahi bunun sebebi LPG fiyatlarının yükselmesi olamaz. LPG dönüşümü isteyen araç sahipleri gönül rahatlığıyla montaj yaptırabilir. Zira 15 yılda oluşan akaryakıt ürünleri arasındaki fiyat dengesi, bir gecede yapılan zamlarla kolay kolay değişmez" şeklinde konuştu.

LPG'de indirim Şubat 2014'te

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber