'Kız arkadaşını üzerine benzin dökerek yaktığı' iddiası

Antalya'da, tartışıtığı kız arkadaşını üzerine benzin dökerek yaktığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kız arkadaşını üzerine benzin dökerek yaktığı' iddiası

Antalya'da, tartıştığı kız arkadaşını üzerine benzin dökerek yaktığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Abdurrahman Gazi Göçer ve Hakan Dal, tutuksuz sanık H.A. ile ölen Çilem Hülya Berkil'in annesi Serpil Demirbaş, kız kardeşi Esra Gizem Berkil ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Göçer, Çilem Hülya Berkil ile iki yıl önce barda tanıştığını belirterek, Berkil ve kardeşi Esra Gizem Berkil ile iki ay önce Ankara'dan Kemer'e tatile geldiklerini anlattı.

Burada 4 gün kaldıktan sonra Ankara'ya döndüğünü ifade eden Göçer, daha sonra tatili biten Berkil ve kardeşini almak için Kemer'e geri geldiğini söyledi.

Çilem Hülya Berkil ile zaman zaman tartıştıklarını ve tatil dönüşünde de kardeşinin kendileriyle Ankara'ya dönmek istemediğini dile getiren Göçer, "Kemer'den geri döndüğümüzde araç içerisinde yine tartışmaya başladık. Burdur Antalya karayolunda seyir halindeyken araç içerisinde bana saldırdı. Daha sonra aracı durdurup onu sakinleştirmeye çalıştım" dedi.

Berkil'in sakinleştikten sonra araçtan indiğini ve aracın arka bagajında bulunan benzin bidonunu alarak kendi üzerine dökmeye başladığını iddia eden Göçer, bunun üzerine Berkil'in elinden bidonu alarak olaya müdahale ettiğini savundu.

Berkil'i sakinleştirdikten sonra bir süre sohbet ettiklerini ifade eden Göçer, şöyle devam etti:

"Bu sırada araçta Hülya'nın sigarasına uzandım ve içinden bir tane kendime aldım, bir tane de ona uzattım. O çakmakla sigarasını yakmak isterken bir anda alev aldı. Kısa sürede alev topuna döndü. Ben de hemen üzerimdeki tişörtü çıkardım ve onu söndürmeye çalıştım. Daha sonra aracın paspasıyla müdahale etmeye çalıştım. Kendisini söndürdükten sonra hemen hastaneye götürdüm. Hülya'ya müdahale ederken kollarım da yandı. Olayda herhangi bir kasıt yok. Ben onu çok seviyordum. Herşey bir anda oldu. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum."

- "Kızım her defasında ondan kurtulmak istiyordu"

Berkil'in annesi Serpil Demirtaş ise sanığın 2 yıldır kızını rahatsız ettiğini anlatarak, kızının öldürülme korkusuyla yaşadığını belirtti.

Kızının üzerine benzin dökülerek kasten yakıldığını savunan anne Demirtaş, "Bu adam iki yıldır hayatımızda. Kızım her defasında ondan kurtulmak istiyordu ama şuan kızım öldü. En yüksek cezayı almasını istiyorum" dedi.

Olayın gerçekleştiği dönemde Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve sanık yakınlarından rüşvet alarak delilleri kararttığı iddia edilen diğer sanık emekli Başçavuş Hakan Dal ise yaklaşık 1,5 aydır tutuklu yargıladığını belirterek suçsuz olduğunu kaydetti.

Dal, olay yerine gittiğinde yanmış çamaşırlar gördüğünü ve iki defa savcıyı aramasına rağmen kendisine ulaşamadığını ifade ederek, "Sonra hastaneye gittim. Hülya ile görüşmek istedim. Bir şeyler söyledi ama anlamadım. Olayla ilgili rüşvet almam söz konusu değil. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Tanıklardan Cezme Çetin ise olay günü çalıştığı iş yerinden çay molasına çıktığını anlatarak, bu sırada yol kenarında duran araçtan inen iki kişinin tartışmaya başladığını söyledi.

Bir süre sonra erkeğin elinde yaktığı peçeteyi kadının üzerine attığını gördüğünü ifade eden Çetin, "Kadın geri çekildi. Daha sonra yine yanmış peçete attığında kadın alev aldı. Sonra söndürdükten sonra olay yerinden ayrıldı" şeklinde konuştu.

Müşteki avukatı Gülseda Öz ise sanığın tasarlayarak adam öldürdüğünü ve tüm delillerinden bunu gösterdiğini savunarak, sanığa en yüksek cezanın verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Olay

Ankara'dan Antalya'ya kız arkadaşı Çilem Hülya Berkil (30) ile tatile gelen Abdurrahman Gazi Göçer'in (37), 26 Ağustos tarihinde Ankara'ya döndükleri araçta tartışmaya başladıkları ve Göçer'in kız arkadaşının üzerine benzin dökerek ateşe verdiği iddia edilmişti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayınlayan: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber