İki bakanın gizli aşkları

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Altaylı hükümette evlilik dışı ve ciddi ilişkileri olduğunu iddia ettiği iki bakanı yazdı.


Fransa'da metresi olmayana adam denmediğini yazan Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bu nedenle Fransız basınının siyasetçilerin metreslerini haber yapmadığını söyledi. Benzer örneklerin bu hükümette de olduğunu savunan Altaylı basının bu konuyu geçiştirdiğini Türk siyasetinde Fransızlaşma yazısıyla dile getirdi.

Türk siyasetinde bir "Fransız etkisi" görüyorum. Basının siyasete bakış açısında da aynı etki söz konusu. Geçmiş yıllarda, hatta yakın zamana kadar bir siyasetçinin bir sevgilisi, daha doğrusu evlilik dışı bir ilişkisi olması Türk basını açısından son derece önemli bir haberdi.

Ancak AK Parti iktidarı döneminde Türk basınının bakış açısı Fransız basınınınkine benzedi.

Fransa'da "metresi" olmayan adama adam demedikleri için olsa gerek, siyasetçilerin "evlilik dışı ilişkileri" hiçbir zaman haber olmaz.

Cumhurbaşkanı d'Estaing'in bir metresi olduğu, geceleri Ellysee Sarayı'ndan pek de gizli olmayan bir biçimde özel aracıyla çıkıp sevgilisiyle buluşmaya gittiği bilinir ama asla haber yapılmazdı. Keza onun halefi Mitterrand'ın da bir sevgilisi ve sevgilisinden bir çocuğu vardı fakat Fransız basını bu ilişkiyi ve Mazarine'i hep görmezden geldi.

Şimdi Türk basını da böyle davranmaya başladı.

AKP'li bakanlardan ikisinin evlilik dışı ve ciddi ilişkiler yaşadığı herkes tarafından konuşuluyor.

Ama Türk basını artık bunda bir haber değeri görmüyor. Bir bakanımızın özel kaleminde çalışan bir hanıma ciddi ciddi aşık olduğu söyleniyor.

Bir diğer bakan ise bir işkadını ile neredeyse ayyuka çıkmış bir ilişki yaşıyor ama bunları kimse haber yapmıyor.

Zaman zaman bu ikiliyi başka nedenlerle birlikte gösteren haberler görülüyor ama kimse ilişkiyi duyurmuyor.

Hatta son olarak aynı haberde adı geçen bu ikiliden kadın adamı arayarak "Artık bu ilişkiyi ilan etmenin zamanı geldi galiba" diyor ama Bakan'dan "Sen benim siyasi hayatımı mı bitirmek istiyorsun" yanıtını alıyor. Bu olaylara tepki gösteren tek kişi ise Başbakan'ın eşi Emine Hanım.

Emine Erdoğan'ın her iki Bakan'ı da defterinden sildiği ve ellerini bile sıkmadığı söyleniyor.

Fatih Altaylı / Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber