Bozüyük İçköy dolmuş gerginliği devam ediyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesi İçköy'de halk dolmuşu gerginliği devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozüyük İçköy dolmuş gerginliği devam ediyor

Sabah saatlerinde İçköy'e sefer yapan halk dolmuşunun önü farklı 2 noktada yaklaşık 30-40 kişilik İçköylü vatandaş grubu tarafından kesilerek İçköy'e girişine izin verilmedi. Olayın bildirilmesi üzerine olaya müdahale eden jandarma ekipleri, bir arbede yaşanmasına engel olunurken şikayet üzerine bazı vatandaşlar ve Dernek Başkanı Abdülhadi Güzel'in ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Ardından kadınıyla erkeğiyle çok sayıda İçköylü vatandaş belediyenin önünde toplandı. Bir süre belediye önünde bekleyen kalabalık, Başkan Vekili Fatih Bakıcı'nın talimatıyla belediye binası içine alındı. Kısa bir süre sonra Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı ve Belediye Başkan yardımcısı Gençağa Seraslan da belediyeye geldi. İçköylü vatandaşlara hitap eden Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, kanunlar çerçevesinde yapılması gerekenleri anlattı. Bakıcı, "Belediye ve İçköy arasında hat istediğinize dair şahıs veya dernek olarak nasıl isterseniz dilekçe vereceksiniz. Ben de bu konuyu meclise taşıyacağım. Meclisin verdiği yetki ile beraber ben ihaleye çıkarak dolmuş sırası satarım. Ya da güzergah veririm. Belediye başkanının çıkıp da 'Ben size şu hattı veriyorum' diye bir yetkisi yok" dedi.

İçköylü vatandaşlar ise, 30 senedir mağdur olduklarını, mağduriyetlerini gidermek için dernek kurduktan sonra belediyenin İçköy'e dolmuş göndermeye başladığını iddia ettiler. İçköylü vatandaşlar, "Biz kimsenin hakkına tecavüz etmeyiz. Bu dolmuş sorununu çözelim. Biz İçköy halkını taşımak istiyoruz. Biz kendi hizmetimizi kendimiz görmek istiyoruz. Biz dolmuşların ve belediye otobüslerinin İçköy'e girmesini istemiyoruz. Biz bugüne kadar bu hizmeti görmedik. Bundan sonrada dolmuş ve belediye otobüslerinizde gelmesin. Biz halkımızı taşımak istiyoruz. Bize zorluk çıkartmayın. Biz mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dediler.

Başkan Vekili Bakıcı ise, göreve geldiği 1 yıldan bu tarafa vatandaşların haha iyi koşullarda yaşaması için mücadele ettiğini anlatarak "İçköy'e imar gelmesiyle birlikte belediyenin size hizmet vermek zorunda olduğunu söyledim. Diğer mahallelere ne hizmet veriliyorsa size de aynı hizmet verilmek durumunda olacak. Benim dönemimle ilgili sorularınızı ve sorunlarınızı konuşabiliriz. İçköy'e hizmet getirmek istemeseydik, oraya imar planını getirmezdik. Ama geçmişte yapılmayanlarla ilgili ben bir şey söyleyemem. O konuda haklısınız. Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilir. Ben de bana verilen yetkilere dayanarak görevimi yapıyorum. Biz kanun gereği dolmuş ihalesi açarız. Siz de katılır alırsınız. Kaç paraya alırsınız o beni ilgilendirmez. Belediye ve İçköy arasında hat istediğinize dair şahıs veya dernek olarak nasıl isterseniz dilekçe vereceksiniz. Ben de bu konuyu meclise taşıyacağım. Meclisin verdiği yetki ile beraber ben ihaleye çıkarak dolmuş sırası satarım. Ya da güzergah veririm. Ben kanun ve yönetmeliklerle ilgili bana verilen yetkiyi uygulamakla mükellefim. Ben size yapılması gerekenleri söyledim. Siz gerekli müracaatınızı yapın" dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından grup sessizce dağıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler herhangi bir tatsızlığın yaşanmaması için geniş güvenlik tedbiri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber