En büyük barış projesi: Turizm

Turizmin çoğulcu yönüne vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, dünyanın en büyük barış projelerinden biri olarak nitelediği sektörde hedefi çizdi: Dünyada ilk 5.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En büyük barış projesi: Turizm

METE YILMAZ

TÜYAP'ta 18'incisi düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yabancı ülke bakanlarının katıldığı bir törenle kapılarını açtı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNUYORUZ

Turizmi barış projesi olarak lanse eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Turizm dünyanın en demokratik, çoğulcu sektörüdür. Sadece turizmcilerin, siyasetçilerin, yöneticilerin, sektör temsilcilerinin değil, adını sayıp sayamayacağımız bir sürü kimsenin, sektörün katkısıyla oluşan dünyanın en büyük barış projelerinden bir tanesi" dedi. Bakan Çelik, turizmde Türkiye'nin ilk beş ülkesinden biri olması gerektiğini ifade etti: Şampiyonlar ligi'nde oynuyoruz, kademe kademe hedefimizi yükseltiyoruz.

İSTANBUL'A BİR MÜJDE DAHA

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da kongre ve fuar merkezi çalışması yaptıklarını ifade etti. Başkan Topbaş, bunların birer kampus şeklinde 2 ya da 2,5 milyon metrekare alan üzerinde yapılacağını belirtti. Konuşmaların ardından Bakan Ömer Çelik ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber