Arkadaşını öldüren ilköğretim öğrencisine 12 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'taki bir ilköğretim okulunda sınıf arkadaşını bıçakla öldürdüğü öne sürülen C.B, duruşmada ?susma hakkını? kullandı.

İstanbul Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık C.B. ile olayda hayatını kaybeden Fatih Can'ın annesi Safiye ve babası Ali Can katıldı. Mahkeme tarafından ifadesi sorulan C.B, daha önce verdiği ifadeleri kabul ettiğini, ancak duruşmada ?susma hakkını? kullanmak istediğini bildirdi.

Müdahil avukat Abdullah Sütçüoğlu, doktor raporuna göre bıçağın Can'ın vücuduna girdikten sonra içeride çevrildiğini ve bu sebepten dolayı olayın kaza olamayacağının ifade edildiğini söyledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Fatih Can'ın 2 arkadaşı, Can ve C.B. arasında çok eskiye dayalı bir sorun olmadığını, kısa bir süre önce tartıştıklarını ve bu nedenle önemsiz bir husumet olduğunu söylediler. Duruşma, dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Bu arada duruşmayı, Almanya ve Türkiye'deki okullarda yaşanan şiddet olaylarını araştıran ZDF televizyonundan bir ekip de izledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Beşiktaş'taki bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki C.B'nin, sınıf arkadaşı Fatih Can'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 9 ile 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber