Erdoğan: Çay yolu metrosu 10 Mart'ta hazır/ Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Yolu Fen Lisesi Kavşağı'nda 1071 Malazgirt Bulvarı açılış töreninde konuştu.

Haber Giriş : 25 Şubat 2014 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, "Açılışını yaptığımız Malazgirt Bulvarı'nı istemediler. İstanbul'daki yeni havalimanında, Marmaray'da da aynı şeyi yaptılar. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları inşaa ederek Türkiye'yi büyütüyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar:

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunların yatsıya kadar bile yanmadı. Bunların ODTÜ'den geçen bölgeye engel olmak için ortaya koydukları şiddeti, çirkinliği herkes gördü, takip ettik. Malazgirt Bulvarı projesi öncesi "Çok sayıda ağaç kesilecek" dediler. Yeşillendirme yapılacağını söylememize rağmen tavırlarından vazgeçmediler. Boğaz Köprü'lerinde de aynı tavrı gördük. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de "İstemiyoruz" diyorlar. Kim bu zihniyet? CHP zihniyeti. İstanbul'daki yeni havalimanında, Marmaray'da da aynı şeyi yaptılar. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları inşaa ederek Türkiye'yi büyütüyoruz."

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

"1022 adet ıhlamur ağacı, 3000 adet ağaç dikildi. Kim çevreci? Bu gençler aldatılmış. Farklı gözlüklerle dünyaya bakıyorlar. Şu güzellikleri görecekler. Bakın ağaçlar, yemyeşil çimler. Görmeyecekler, yapılanı görmezler. Bunlar ağaçları da yerlerinden sökmeye çalışır. Bunlar halkını da sevmez. 12 yıldır bunlara rağmen projeleri hayata geçiriyoruz. Ülkemize hizmet ediyoruz. 2023 hedeflerimizi hayata geçireceğiz. Çocuklarımız için Türkiye'yi 2071'e hazırlayacağız. 1071 Malazgirt Bulvarı bunların müjdecisi. Bunların dediği gibi yapsak Türkiye 1440'lara geri döner. 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı, şimdi 800 milyar dolar. Yeni Türkiye'de milletin tercihlerine saygı duymayanların karşılığı yok. 2001'de Osman Gazi'ye verilen "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" öğüdüyle yola çıktık."

ŞAHSIMLA ALAKALI UYDURMA BİR KASET...

"Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar hep hizmetlerimizin önünü kesmenin önünde koştular. Terörü bahane ettiler, medyayla, Cumhuriyet mitingleriyle milletimizin kafasını bulandırmak istediler. Gezi Parkı bahanesiyle, "Ağaç, çevre" diyerek ortalığı yaktılar. O da işe yaramayınca önümüze daha sinsi birşeyle çıktılar. Binlerce kişinin dinlenmesiyle ilgili haberler yer aldı gazetelerde. Paralel yapı inkar etti. İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı, 3 bine yakın insanın dinlendiğini açıkladı. Bunlarda yalan var. Bu paralel yapı dini istismar ederek milletimizi aldattı ve aldatmaya devam ediyor. Vatandaşım saf duygularıyla zekatını onlara verdi, kurbanlarını onlara verdi. Onlar zekatları ihanet çalışmalarında kullandı. Şahsımla alakalı bir uydurma, bir montaj kaset yayınlamaya kalktılar. Bunlar her şeyi yapar. Tüm teknolojiyi kullanarak bunu yaparlar. Bu montajların nasıl yapıldığını biz sizlere ortaya koyacağız. Bunu CHP de MHP de görecek."

"AMAÇ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK"

"Ankara'da bayrağımızı yaktılar. İstanbul'a kurulacak havalimanından, üçüncü köprüden, enerji anlaşmalarımızdan kim niye rahatsız olur? Türkiye'nin Ortadoğu'da, Balkanlar'da güç sahibi olması kimi niye rahatsız eder? Sizin işinizi, aşınızı, ekmeğinizi büyütmeniz kimi rahatsız eder? 12 yıldır Türkiye'de cunta kuranlar, paralel yapı da aynı amaç için çalışıyor. Amaç Türkiye'nin önünü kesmek. Sözün de yetkinin de millette olduğu Türkiye'de bu tezgahlar işe yaramaz. Sizlere bu oyunu da bozduğunuz için şükranlarımı sunuyorum."

ÇAY YOLU METROSU 10 MART'TA HAZIR

"Çay Yolu metrosu 10 Mart'ta hazır. 10 Mart'ta Çay Yolu metrosunu açıyoruz. Biz eser üretiyoruz, onlar laf üretiyor. Şimdi de 1071 Malazgirt Bulvarı'nın da hayırlı olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber