Vekiller 'altın tabanca' için yarıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düğün ve futbol maçları sonrasında serseri kurşunlarla can verenlerin sayısı artınca geçen yıl silahsızlanma kampanyası başlatan Meclis, bu yıl Meclis Spor Oyunları'nda ilk kez 'tabanca' ödüllü atıcılık yarışmasına vize verdi.

3 bin YTL'lik Sarsılmaz marka altın tabanca için 24 milletvekili birbiriyle yarıştı. Meclis Spor Oyunları kitabında 'atıcılık' olarak sunulan dal, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş'in milletvekillerine çağrısında, 'TBMM Büyük Çap Ateşli Tabanca Yarışması' olarak duyuruldu. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ile düzenlenen yarışmaya tek kadın vekil katıldı. ANAVATAN Afyon Milletvekili Reyhan Balandı, "Seneye altın tabanca benim. Kadınlar hedefi 12'den vurmada erkeklerden daha başarılı. Her attığım kurşunla bebek katillerini ve çevreye silah atanları protesto ediyorum" dedi.

Poligondaki tek kadın

TABANCA atışı yapan tek kadın vekil Reyhan Balandı oldu. Balandı kendi silahıyla atış yaparken, "Sokakta kaza kurşunuyla adam vuracaklarına gelsinler böyle poligonlarda hedefi vursunlar" diye konuştu. Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da yarıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber