Erzincan Özürlüler Yurdu milletvekillerini şoke etti

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Özürlüler Yurdu'na gece baskını düzenleyen Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun CHP'li üyesi, "İnsanlığımdan utandım" dedi

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi üç milletvekili yaşlılar yurdu, hastaneler gibi kurumları denetlemek üzere Erzurum ve Erzincan'a gitti. AKP Milletvekili Mücahit Daloğlu, Zafer Hıdıroğlu ve CHP'li Halil Ünlütepe, Erzincan'da 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bir gece baskını düzenledi. Saat 22.30'da yurda giden milletvekilleri karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şok yaşadılar.

Baskını VATAN'a anlatan CHP Afyon Milletvekili Ünlütepe, 13 yaş üstü kız çocuklarının kaldığı merkezde 6 kişilik bir odaya girdiğinde, hayatının en zor anlarından birini yaşadığını ifade etti. Odaya girer girmez dışkı kokusu aldığını kaydeden Ünlütepe, "Yataklar çarşafsızdı. Bir kız çocuğu yatağını ıslatmıştı. Görevliyi çağırdım. Çocuğun üstü yorganla örtülüydü. 'Yorganı açın' dedim. Açmak istemedi, sonra mecbur kalınca açtı.

Dondum kaldım. Özürlü kızımız çırılçıplaktı. Bağırmaya başladım. Çocuğun üzerindeki kıyafetleri yırttığını iddia ettiler. Orası rehabilitasyon merkezi. Üzerindeki elbiseleri yırtıyor diye çırılçıplak tutamazsınız ki. İnsanlığımdan utandım" diye konuştu.

Ünlütepe AKP'li üyeleri de yanına çağırıp durumu gösterdiğini söyledi ve karşılaştığı bir başka manzarayı da şöyle anlattı: "Özürlü bir kız yattığı odada tuvaletini yapmış, dışkısıyla oynuyordu. Çıldırmamak içten değil. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Ağlamamak için kendimi zor tuttum." Merkezin müdür yardımcısının gece yarısı yurda çağrıldığını da söyleyen Ünlütepe görevlinin karşılaştıkları manzarayı "Personel yok" sözleriyle açıklamaya çalıştığını anlattı. Ünlütepe ile diğer üyeler konu ile ilgili bir rapor hazırladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber