Diyarbakır olayları: Tüm çocuklara tahliye

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da çıkan olaylarla ilgili tutuklanan çocukların tamamı tahliye edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili İlhan Diken, çocukların olaylara karışmasını OHAL koşullarında yetişmesine bağladı.

Diyarbakır'da dört teröristin toprağa verilmesinin ardından çıkan olaylarda tutuklanan 100'e yakın çocuk çıkarıldıkları mahkemece tahliye edildi.

Olayları değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken daha çok siyasal ve askeri kaygılarla gerçekleşen göç dalgasından dolayı çocukların Diyarbakır sokaklarını birbirine kattıklarını ileri sürdü.

Diken, olağanüstü hal koşullarında doğup büyüyen çocukların öfkesinin "derin" olduğunu ve bankaları sevmedikleri için tahrip ettiklerini savundu.

İddianameden...

İddianamede sanık çocuklar hakkında 'silahlı örgüte üye olmak, kamuya ait bina, yer, tesis ve diğer eşyaya zarar vermek, kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmak, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet etmek' suçlarından 9.5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Olaylar 28 martta başladı

Güneydoğu'da son dönemde başlayan gerginlik, Bingöl'de öldürülen 14 PKK'lıdan 4'ünün cenazelerinin Diyarbakır'da toprağa verilmesi sırasında başlamıştı. 28 marttaki cenaze töreninde başlayan olaylar PKK gösterisine dönüşmüştü. Göstericiler, kamu binaları ve işyerlerinin camlarını kırmıştı.

Diyarbakır'da başlayan olaylar kısa sürede Batman, Siirt, Hakkari, Mardin, Mersin, İzmir ve İstanbul'a da yayılmış, olaylarda 15 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber