Doğalgaz zamları meclise taşındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2006 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ tarafından geçtiğimiz hafta içinde doğalgaza konutlarda yüzde 5, sanayide ise yüzde 5.6 oranında yapılan zam Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in cevaplaması istemiyle ilgili yazılı bir soru önergesi verdi. Baloğlu soru önergesinde, Bakan Güler'in daha önce doğalgaz maliyetlerindeki artışın BOTAŞ tarafından karşılanacağı ve tüketicilere yansıtılmayacağını açıkladığını hatırlatarak, "Doğalgaza konutlarda yüzde 5, sanayide ise yüzde 5.6 oranında zam yapılmasına ilişkin karar, geçen hafta yaptığınız açıklama kapsamında bir çelişki değil midir?" dedi.

Son bir hafta içinde yapılan bu çelişkili açıklamaların ve uygulamaların temelinde tüketicilerin tepkisinin dikkate alınmaması olup olmadığını soran Baloğlu, önergesinde akaryakıt fiyatlarının son durumunu da sorarak şöyle dedi:

"İktidara geldiğiniz Kasım 2002'de doğalgaz, benzin, mazot ve gaz fiyatları ne kadardı, şu anda ne kadar? Son 1 yıl içinde doğalgaz, benzin, gaz ve mazot fiyatlarındaki artış miktarı nedir? Özellikle kırsal kesimdeki ağır maliyet yükünün önemli nedenlerinden biri olan bu zamları durduracak mısınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber