Bakan Çelik'i tekzibin resmidir

Haber Giriş : 05 Haziran 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Mart'ta sergiyi ziyaret eden öğrencilere dağıtılan 'yaratılış'la ilgili kitaplar, Bakan Çelik'i yalanlıyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Adnan hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'ın kurduğu vakıfların 'Yaradılış Sergisi'ne lise ve ilköğretim öğrencilerinin götürülmesinde sorumluluğu Beylikdüzü Belediyesi'ne attı. Çelik, öğrencilere, evrim teorisi karşıtı Harun Yahya (Adnan Oktar) imzalı kitaplar dağıtıldığını da yalanladı. Ancak fotoğraflar da Çelik'i yalanlıyor.

Bilim Araştırma Vakfı (BAV) ve Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın (MDVK) martta Beylikdüzü'nde açtığı 'Yaratılış Müzesi'ne öğrencilerin götürülmesi tepki çekmişti. Serginin ilk konukları 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Dr. Haydar Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerine 'Yaratılış Gerçeği ve Evrim Teorisi'nin Çöküşü' adlı film izlettirildi ve Harun Yahya imzalı 'Evrimcilerin İtirafları' ve 'Türlerin Evrimi Yanılgısı' kitapları dağıtıldı.

Radikal'in 12 Mart'taki haberini TBMM gündemine taşıyan CHP'li Mustafa Gazalcı, Çelik'e, 'öğrencilerin dini ve din duygularını istismar edici propaganda' suçundan hapis cezası alan Adnan Oktar'ın kurduğu vakıfların sergisine götürülmesinin sorumlularını sormuştu. Çelik, yanıtında incelemenin sonuçlarını şöyle açıkladı: "Yaradılış Müzesi, BAV ve Beylikdüzü Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenmiş. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kül tarafından imzalanan davetiyeler belediyeden tüm okullara fakslanmış. Faksta, düzenleyici kuruluş olarak BAV'ın, kartvizitte MDKV'nin adı yazılı. Sergiye okulların katılımını sağlamak için 300 yıllık fosillerden söz edilerek reklam yapılmış. Mülki amir ve okul yöneticileri sergiyi düzenleyen vakfın arkasında kim veya kimler olduğunu bilmiyor.

75. Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdürü ve öğretmenleri belediyeden davetiye geldiği için sekiz-10 öğrenciyle gitmişler. Sergi okula çok yakın olduğu için ilçe milli eğitim müdürlüğünden yazılı izin alınmamış, telefonla bilgi verilmiş. Fosil olmadığı görülünce sergi terk edilmiş. Sergide öğrencilere kitap dağıtılmamış. Müdür ve iki öğretmen için işleme gerek görülmemiş. Dr. Haydar Arslan İlköğretim Okulu öğrencileri de, Beylikdüzü Belediyesi sorumluluğundaki Bilgi Evi görevlisinin yönlendirmesiyle sergiye gitmiş."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber