TSK'dan 'dava önemsiz ifade verin' denildi

CHP’li Yılmaz’la görüşen 5 kurmay albay, Balyoz soruşturması başladığında “Ordu içinden bize ‘Bu önemsiz bir dava, gidin ifade verin’ denildi. Gelinen nokta ağırımıza gidiyor” dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2014 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'dan 'dava önemsiz ifade verin' denildi

MERİÇ TAFOLAR

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Maltepe Askeri cezaevi'nde geçtiğimiz günlerde Balyoz hükümlüsü 5 kurmay albay ile görüştü. Balyoz hükümlüleri Yılmaz'a, Balyoz seminerinin yapıldığı tarihte yurtdışında olduklarını anlatırken, "Ordu içinden bizlere, 'Bu önemsiz bir dava, gidin ifade verin' dendi" ifadesini kullandı. Yılmaz, "Albaylarımız 'Biz normal bir mahkemede, gerçekten yargılanmak ve aklanmak istiyoruz' diyorlar. Konuyu sürekli gündemde tutarak unutulmamasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Yılmaz, Balyoz davasına ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan randevu talep ettiğini, yanıt beklediğini bildirdi.

'Aklanmak istiyorlar'

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Maltepe Askeri Cezaevi'ne giderek, Balyoz hükümlüsü 5 kurmay albay ile görüştü. Kurmay albaylar İsmet Çınkı, Ender Kahya, Cem Okyay, Yavuz Uras ve Erdinç Altıner, Yılmaz'a, Balyoz seminerinin yapıldığı tarihte yurtdışında olduklarını anlatırken, "Ordu içinden bizlere, 'Bu önemsiz bir dava, gidin ifade verin' denildi. Bu sözlerin ardından şu an gelinen nokta bizim ağırımıza gidiyor" serzenişini dile getirdi.

Yılmaz, görüşmeye ilişkin Milliyet'e, "Balyoz sahte dijital delillere dayandırılan bir davaydı. Ocak'ta çıkan TÜBİTAK raporuyla birlikte yargının yenilenmesi zorunluluktur. Yargılamanın iadesi yolu açılmalıdır. Hak ihlallerine ilişkin başvurunun da sonuçlanması gerekiyor" dedi. Yılmaz, görüştüğü kurmay albaylarla ilgili ne bir tape ne de bir gizli tanık olduğunu belirterek, "16'şar yıl ceza almışlar. Bu durum onları rencide ediyor. Albaylarımız, 'Biz normal bir mahkemede, gerçekten yargılanmak ve aklanmak istiyoruz. Üzerimize bir yafta yapıştırıldı' diyor. Bu da onların en doğal hakkı" diye konuştu.

'Umut verildi'

Yılmaz, tutuklu komutanların Anayasa Mahkemesi önünde süren Adalet Nöbeti'ne destek vermeyi çok istediğini belirterek, "Konuyu sürekli gündemde tutarak unutulmamasını sağlamak istiyoruz. Adalet Bakanlığı'ndan randevu istedim, cevap bekliyorum. Bu insanlara umut verildi, 'bu kumpas' dendi, Adalet Bakanlığı'ndan 'yasal düzenleme girişiminde bulunacağız' açıklamaları yapıldı. Bu umutlar verildi, sonra hiçbir şey olmamış gibi sünger çekildi. Bu umut kırılmaları, tansiyon ve kalp rahatsızlığına yol açıyor. İnsanlardaki duygu kırılmaları, onlarda büyük bir araz yaratıyor" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber