İGDAŞ'tan lodos uyarısı

İGDAŞ: - "Rüzgarın etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İGDAŞ'tan lodos uyarısı

İGDAŞ, İstanbul genelinde yarın ve cumartesi günü etkili olması beklenen lodos nedeniyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarını uyardı.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul genelinde etkili olan kuvvetli lodosun yarın ve cumartesi günleri de hafif ve aralıklarla orta kuvvette etkisinin sürmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rüzgarın etkisiyle oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Vatandaşlarımızın kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber