Enerji kolunda koruyucu gıda yardımı alınıyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, '' Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolu çalışanları, Koruyucu Gıda Yardımından, faydalandığını'' söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji kolunda koruyucu gıda yardımı alınıyor

Kamuoyunda çıkan Koruyucu Gıda yardımı uygulanmıyor haberlerinin enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolu için geçerli olmadığını belirten Tonbul, Koruyucu gıda yardımı kazanımı ilk olarak 2012 -2013 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde hakem kurulu kararı ile elde edildiğini söyledi.

Başkan Tonbul, ''Söz konusu hakem kurulu kararının 62. Maddesinde : 'Madde 62- (1) 1/1/2013 tarihinden geçerli olmak üzere, bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak kurum ve kuruluşlarca tespit edilen koruyucu gıda maddeleri, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve hangi görevleri yürütenlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir' şeklinde bağıtlandığını ve EÜAŞ,TKİ VE Eti Maden gibi kurumlarda 2013 yılından buyana uygulamanın devam ettiğini'' söyledi.

Koruyucu Gıda Yardımının, 2014-2015 Toplu Sözleşme döneminde yetkili sendika Enerji Bir-Sen, tarafından tekrar gündeme getirildiğini ve kazanımın devam etmesi konusunda mutabakata varıldığını söyleyen Tonbul, ''2012-2013 yıllarını kapsayan 1. Dönem Toplu Sözleşme Kazanımlarından olan Koruyucu Gıda Yardımının bu yılki 2. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde devam etmesi konusunda mutabakata vardık. 01.01.2014'ten geçerli olmak üzere bu yardım hizmet kolumuzdaki bazı kurumlarda uygulanmaya başladı. Teşkilat çalışmaları kapsamında gidilen Afşin- Elbistan Linyitlerinde, bizzat Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından Koruyucu Gıda Yardımı kapsamında süt dağıtımı yapıldı.'' diye konuştu.

Toplu Sözleşme hükümlerinin, kesin olmasına rağmen bürokrasi engeline takıldığını söyleyen Tonbul, ''Kazanılan hakların uygulanması noktasında çalışanlarımızın haklarını en iyi şekilde savunuyoruz. Enerji Bir-Sen olarak, Toplu Sözleşme hükümlerini uygulamayan kurumlarla ilgili gerekli hukuki sürecin başlattık. Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber