Taşeron sağlık çalışanlarından eylem

KOÜ Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesinin önünde toplanan Dev Sağlık-İş üyesi, işçiler 24 saatlik iş bırakma eylemi başlattı

Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron sağlık çalışanlarından eylem

Taşeron işçilerden hastanede iş bırakma eylemi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesinde taşeron çalışan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi işçiler, hastanenin önünde 24 saat iş bırakma eylemi başlattı.

Hastanenin önünde toplanan 150 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Dev Sağlık-iş Kocaeli Bölge Temsilcisi Talat Tunç, öncelikli taleplerinin toplu iş sözleşmesi ve sendikal haklar olduğunu belirterek, hem hükümeti hem de hastane yönetimini bir gün boyunca uyaracaklarını söyledi.

Türkiye'nin her yanındaki hastanelerde 24 saat çalışan, sağlık hizmeti üreten ama yıllardır taşeron şirketler aracılığıyla haklarının gasbedildiğini öne süren Tunç, "Son günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulan, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda son hali verilen torba yasayla taşeron çalışmaya ilişkin düzenlemeler yapılacağına dair masallara inanması beklenenleriz" ifadesini kullandı.

Hastanede 430 taşeron işçi çalıştığını savunan Tunç, "Şu anda katılım yüzde 100. Sadece bir kişiyi acil serviste, 3 arkadaşımızı da ameliyathanede bıraktık" diye konuştu.

Tunç, yarın sabaha kadar iş bırakacaklarını, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerinin süreceğini sözlerine ekledi.

İşten atılan hastane personeli için eylem

Samsun'da taşeron işçi olarak çalıştığı hastaneden atıldığı iddia edilen için hastane önünde eylem yapıldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 yıldır hasta bakıcılık, pansuman ve temizlik işçiliği yapan taşeron işçisi Mustafa Gürel'in iş akdi feshedildi. Bunun üzerine Dev Sağlık-İş Sendikası Samsun Temsilciği, Mustafa Gürel'in işten atılmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına çok sayıda hastane çalışanı katılarak işçiye destek verdi.Ayağı kırılınca hastane doktorundan '3 ay çalışamaz' raporu aldığını belirten Mustafa Gürel, "Bacağım kırıldı, 'ağır iş yapamama' raporu aldım. 'Yine o işi yapacaksın' dediler. En son şirketin şefinin odasına gittim. Şirket yetkilisi beni odasına çağırdı, 'bu tutanağı imzala' dedi. Ben de 'fotokopisini alayım öyle imzalayım' dedim. O da 'vermem' dedi. Orada konuşurken tartıştık. Şirket yetkilisi beni tuttu dışarı çıkardı. Beni tartakladılar, sonra işime son verdiler" dedi.

Basın açıklaması yapan Dev Sağlık-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yüksel Arslan, Mustafa Gürel'in haksız yere işten atıldığını ileri sürerek, "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 senedir hasta bakıcılık, pansuman ve temizlik işçiliği yapan Mustafa Gürel arkadaşımız, bacağı kırık olduğundan 3 ay ağır işlerde çalışamaz raporu aldı. Ama şirketin şefi arkadaşımızı hem tartaklıyor hem de işine son veriyor" diye konuştu.Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları işlerine geri döndüler.Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber