Girişimci engelliye İŞKUR'dan 9 milyon lira hibe desteği

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını, girişimci engelli ve eski hükümlülere aktaracak. Engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için toplam 9 milyon lira hibe desteği verilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Haziran 2014 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Girişimci engelliye İŞKUR'dan 9 milyon lira hibe desteği

Ercan Baysal

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlere verdiği desteklere bir yenisini ekledi. İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari ceza paraları fonundan eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon TL hibe desteği veriyor. Buna göre kendi işini kurmak isteyen engellilere 20 bin TL'ye kadar makine-teçhizat hibesi verilecek, 2 bin TL'ye kadar kuruluş işlemleri ile bir yıl boyunca 4 bin TL'ye kadar işletme giderleri karşılanacak. Ayrıca engellilerin mesleki eğitimi ve işe uyumlarına katkı sağlayacak 74 projeye de 4 milyon TL kaynak tahsis edildi. Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Birimleri'nce kendi işini kurması yönünde uygun bulunan eski hükümlülerce hazırlanan 12 proje de kabul edildi. Eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden kesilen idari ceza fonundan toplam 92 bin TL hibe verildi.

İşletme giderleri karşılanıyor

Türkiye'de ilk kez zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdam edileceğini belirten İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı "12 korumalı işyerinin kurulması için yaklaşık 3.5 milyon TL hibe verildi. Kurulacak işyerlerine 150 bin TL'ye kadar makine-teçhizat hibesi verilecek, engelli çalışanların bir yıl süre ile ücretleri ve işletme giderleri desteklenecek" diye konuştu.

Kaynak tahsis edildi

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda toplanan Komisyonun, kendisine projeleri değerlendirerek engellilerin ve eski hükümlülerin özelikle kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak tahsis ettiğini söyledi. Yazıcı, İŞKUR'un engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gördüğünü belirterek, "Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edilecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam olunacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber