Prizdeki o böcek başka odadan taşınmış olabilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan böceğe ilişkin çarpıcı ayrıntı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Haziran 2014 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prizdeki o böcek başka odadan taşınmış olabilir

Neşet DİŞKAYA / İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki Teftiş Kurulu Başkanı'nın odasında geçen hafta üçlü prize yerleştirilmiş olarak bulunan ortam dinleme cihazının İzmir polisinin envanterine kayıtlı olmadığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makam odasının da bulunduğu katta, Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili'nin odasında bulunan dinleme cihazına ilişkin belediyenin yaptığı suç duyurusunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir Emniyeti'nden konuya ilişkin bilgi istedi. Bunun üzerine cihazla ilgili araştırma başlatan İzmir polisi, söz konusu cihazın İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün envanterine kayıtlı olmadığını tespit etti. 2011 yılında belediyeye yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda kullanılan dinleme cihazlarının tamamının da toplandığı belirtildi.

'POLİSİN YÖNTEMİ DEĞİL'

Öte yandan polisin seyyar prizlere dinleme cihazı yerleştirmediği belirtildi. Polisin, cumhuriyet savcılıkları kararları kapsamında "Böcek" adı verilen ortam dinleme cihazlarını, dinlemenin yapılacağı yerdeki sabit araç ve gereçlere yerleştirdiği kaydedildi. Dinleme cihazlarının özellikle, taşınması ve değiştirilmesi kısa süre zarfında mümkün olmayan klima, televizyon, elektrik prizi ve bilgisayar gibi cihazlara konulduğu bildirildi. Bu kapsamda polis, dinleme cihazının bulunduğu üçlü prizin başka bir odadan Zitoşvili'nin odasına taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber